La vitamina C, antídot de l’Alzheimer

Investigadors de la Universitat de Lund, a Suècia,  han descobert una nova funció de la vitamina C. La vitamina C pot dissoldre els agregats de proteïnes tòxiques causants de la malaltia d’Alzheimer. Els resultats s’han publicat a la revista Journal of Biological Chemistry.

En la malaltia d’Alzheimer, una malaltia neurodegenerativa, al cervell, s’hi dipositen uns agregats de proteïnes letals per a les neurones, i les primeres en patir l’agressió són les del centre de la memòria.

En tractar el teixit cerebral de ratolins amb Alzheimer, els agregats proteics tòxics es dissolen amb la vitamina C, una propietat desconeguda fins ara, ha declarat Katrin Mani, professora de Medicina Molecular de la Universitat de Lund.

El doctor Dale Bredesen ha dissenyat un protocol amb el que ha aconseguit revertir el deteriorament cognitiu provocat per l’Alzheimer, el protocol inclou l’increment de la vitamina C a la dieta.

Fruita i verdura fresca, una font de vitamina C

Els antioxidants com la vitamina C tenen un efecte protector front a diverses malalties, des de la grip comuna als atacs de cor i la demència.

El fet que la vitamina C pot aturar el desenvolupament de la malaltia d’Alzheimer obre noves oportunitats en la recerca sobre l’Alzheimer i les possibilitats que en ofereix la vitamina C, ha manifestat la professora Katrin Mani.

Una bona font de vitamina C són les fruites i les verdures fresques.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Lund University. “Treatment with vitamin C dissolves toxic protein aggregates in Alzheimer’s disease.” ScienceDaily. ScienceDaily, 18 August 2011
La vitamina C  i els antioxidants a la Viquipèdia

Coach personal

Tagged with: , , ,
Arxivat a Alimentació i salut, Aprenent a Cuidar Cuidant
7 comments on “La vitamina C, antídot de l’Alzheimer
 1. Oriol López ha dit:

  Una molt bona notícia. Menjarem més fruita i verdura, doncs.

 2. maria ha dit:

  En menjaré de productes que en porten. Una ja té una edat i m’he de cuidar. Gracies Sophia.

 3. Alma ha dit:

  Fa anys, vaig parlar amb un professor d´arts marcials Xinès, savi, molt savi l´home. I sabeu què em va dir? -Gran problema mundo occidental, Vitamina C, no toman, si tomaran no tendrían tantas enfermedades- (en plan Daniel Sam :) recordeu el mestre de Karate Kid? doncs així jeje) Em va sobtar molt, però són molt savis, i tinc comprovat que a les èpoques d´estrés si en prenc de reforç em trobo molt millor.
  Ja teniu un motiu més ;)

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: