Contra el Nou Coronavirus 2019, 7 mesures preventives

Recollim les mesures preventives proposades pels Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i per l’OMS per evitar patir una infecció pel  Nou Coronavirus 2019 ( 2019-nCoV) basades en evitar l’exposició a aquest virus:

  • Rentem-nos les mans sovint amb aigua i sabó durant almenys 20 segons. El sabó és el més efectiu. Si no disposem de sabó, utilitzem un desinfectant a base d’alcohol de, com a mínim, un 60% d’alcohol.
  • Evitem tocar-nos els ulls, el nas i la boca amb les mans si no ens les hem rentades. Les mucoses dels ulls, del nas i de la boca són porta d’entrada dels virus.
  • Evitem el contacte estret amb persones malaltes. La distància mínima de seguretat recomanada per l’OMS amb persones que tussen o esternuden és de dos metres com a mínim.
  • Quedem-nos a casa quan estiguéssim malaltes.
  • Quan tossim o esternudem, cobrim-nos el nas i la boca amb un mocador d’un sol ús, el llencem i ens rentem les mans. Ens interessa esternudar i tossir bé.
  • Netegem i desinfectem objectes i superfícies que es toquin molt. L’article “Persistence of coronaviruses on inanimate surfaces and their inactivation with biocidal agents” conclou: Els coronavirus humans continuen essent potencialment infecciosos en superfícies inanimades fins a 9 dies. Desinfectar les superfícies amb hipoclorit sòdic del 0,1% (llexiu) o etanol del 62–71% redueix significativament el risc d’infecció per coronavirus que hagi als objectes que toquem, si els exposem, al menys durant un minut, al llexiu o a l’etanol.
  • Evitem menjar carn crua o poc cuinada, mesura inclosa a Les principals recomanacions de l’OMS per evitar el contagi del coronavirus, publicada el 25 de febrer de 2020 a TV3.

Mesures actualitzades l’11 de març de 2020

"Cover your Cough" by CDC

Cover your Cough” by CDC

Conferència a càrrec del Dr. Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, publicada el 25 de febrer de 2020: Informació sobre el coronavirus (COVID-19): Què sabem i què no sabem?

Addicionalment ens interessa:

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Alimentació i salut, Com fer ...
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

%d bloggers like this: