Quedem-nos a casa i organitzem-nos

Organitzar-nos és essencial per viure l’autoconfinament o la quarantena bé, la millor opció per aplanar la corba, i estalviar-nos el neguit i l’angoixa de ”no sortir de casa”; focalitzem-nos en l’oportunitat que ens representa aquest temps que podem dedicar-nos i organitzem-nos. També és molt important superar la por al coronavirus.

L’Àlex Cabrera, que va viure en confinament a casa, comparteix la seva experiència al vídeo següent, del qual he fet una traducció lliure al català que trobaràs a continuació del vídeo:

Organitzar-nos el dia és essencial:

 • A quina hora ens aixecarem, ens rentarem, ens vestirem (no ens interessa quedar-nos amb el pijama) i esmorzarem
 • Com que l’Àlex teletreballava:
  • Organitzà el seu lloc de treball
  • Identificà les eventuals distraccions o interrupcions que podien presentar-se-li per gestionar-les adequadament. En el seu cas, la distracció era el seu gat
  • Definí i planificà a quina hora començar a treballar, a quina hora fer el descans per l’esmorzar i/o per dinar i a quina hora plegar
  • Quan fer la migdiada
  • Quan fer exercici. És bo anar intercalant algun exercici físic o estiraments quan treballem amb l’ordinador
  • Es programà alarmes per ajudar-se a respectar les rutines de la jornada de teletreball
 • Com que estava confinat a casa fent la quarantena no podia fer les activitats socials d’oci que tenia per costum, per tant va optar per:
  • Fer-se una llista d’activitats d’entreteniment: què aprendre, llegir, mirar o visitar virtualment
  • Generar energia positiva al seu voltant, adonar-se de les oportunitats que aquesta situació representà: unes vacances per cuidar-se, fer coses que realment l’atreien, l’apassionaven, com ballar, mirar pel·lícules o documentals, cuinar plats o pastisos deliciosos, escoltar música, tocar un instrument, cantar
  • Fer exercici: una taula d’estiraments o una taula d’exercicis
  • Mantenir-se en contacte amb les persones properes. Cada dia, trucà per telèfon almenys a una persona propera per compartir experiències del dia o trucar a aquella persona que tenia el contacte mig perdut i amb la que li feia gràcia refer la relació
  • En acabar la primera setmana de quarantena estava bastant neguitós al final del dia. L’Àlex, una persona molt activa, que anava a treballar caminant o amb la bici i feia moltes activitats socials que de cop para en sec i es confina a casa és natural que es senti una mica angoixat per no poder anar a trobar-se amb amistats o no poder anar a fer les compres pel barri. Optà per fer exercicis de relaxació, de respiració profunda o de meditació, li van ser de molta ajuda

Si no teletreballes, organitza’t el dia al complet, proposa’t: ballar, cantar, fer estiraments, cuinar, mimar-te i mimar, arreglar les plantes, endreçar els armaris, cosir un botó o una vora d’aquella camisa, netejar l’escriptori, endreçar les carpetes de l’ordinador, jugar amb les criatures, mirar una pel·lícula o un documental i fer-ne el comentari tipus cine-fòrum, llegir un llibre i explicar-nos-el, utilitzar l’eBiblio on hi ha ellibres i documentals i pel·lícules, llegir revistes en català accessibles i gratuïtes i moltes coses més.

Adoptar les mesures preventives contra el Coronavirus 2019, quedar-te a casa, guardar la distància de seguretat; tossir, esternudar i mocar-te correctament; rentar-te les mans sovint i bé, i netejar les superfícies que toquem més a casa o a la feina, amb l’objectiu d’aplanar la corba, el confinament fou decretat el 14 de març de 2020, han començat a donar resultat, Vilaweb ha publicat [GRÀFICS] Les primeres dades que indiquen un alentiment de la Covid-19 a Catalunya, al País València i a Ses Illes amb data 31 de març de 2020, una molt bona notícia!

Aquest seguit de recomanacions et poden ajudar a gestionar quedar-te a casa amb serenor. Si necessites suport professional per aconseguir-ho, parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

%d bloggers like this: