Supera la por de parlar en públic!

Microphone, de Ben Dalton, Flickr

Microphone, de Ben Dalton, Flickr

Parlar en públic és necessari en els àmbits professional i social. El treball en equip i les activitats en grup requereixen comunicacions i presentacions orals.

Si parlar en públic t’horroritza, t’intimida, tems quedar-te en blanc, creus que faràs el ridícul, t’aterra oblidar aspectes importants o equivocar-te, … el programa Supera la por de parlar en públic! està fet per a tu, t’alliberaràs de la por de parlar en públic i faràs les presentacions amb serenor i tranquil·litat.

Si al fet de fer una presentació oral li atribueixes el risc de no satisfer les expectatives de l’audiència, de patir-ne el rebuig, de rebre’n una avaluació negativa, de no ser capaç de realitzar la presentació degudament, de minar la teva imatge personal i de perdre prestigi social, inevitablement activaràs les respostes emocionals de la por i llavors:

 • O bé defugiràs de fer presentacions orals per evitar-ne les conseqüències.
 • O bé, si les fas, les faràs amb por.

La por desencadena un seguit de respostes instintives dissenyades al llarg del nostre procés evolutiu per preservar-nos la vida i la integritat i no podem controlar-les a voluntat. Una vegada aquest conjunt de reaccions ha esclatat, aturar la taquicàrdia, la tremolor de la veu, la vermellor dels rostre, la suor, … és gairebé impossible.
Quan la por es manifesta, la situació que vivim s’agreuja, ens exposem als ulls dels altres afeblits, mostrant-los que la situació que ens supera.

Manifestacions de la por de parlar en públic:

 • Activació d’una intensa ansietat simplement per la idea d’haver de parlar a un grup, o en el moment de trobar-nos davant del públic.
 • Evitació de participar en esdeveniments per no exposar-nos a l’atenció del grup.
 • Malestar físic, nàusees o, fins i tot, sensació de pànic quan es donin aquestes situacions.
 • Augment del ritme cardíac, de la pressió sanguínia, de la sudoració, del consum d’oxigen, rigidesa dels músculs de l’esquena i del coll, dilatació de les pupil·les, boca seca, veu tensa i tremolosa, …

El test Avalua’t la por de parlar en públic t’ajudarà a detectar si parlar en públic t’activa la por.

Amb el programa Supera la por de parlar en públic! normalitzaràs les relacions interpersonals, harmonitzaràs les interaccions amb l’entorn, expressaràs el teu parer, guanyaràs cotes de llibertat i milloraràs les teves comunicacions, entre molts altres guanys.

Opinions de persones que ho han aconseguit.

El programa Supera la por de parlar en públic! t’ajudarà a alliberar-te de la por de parlar en públic. Hi tens molt a guanyar! Posa-t’hi ara mateix! Puc ajudar-te a aconseguir-ho, parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Compartir és estimar! de Jose Mondo

8 comments on “Supera la por de parlar en públic!
 1. Marta ha dit:

  Estic molt contenta d’haver contactat amb ella i agraïda de tot el que m’ha aportat. És molt propera i propicia a parlar de tot i a ajudar-te en tot el que et procupa amb explicacions i eines per a gestionar-ho. M’ha ajudat a relativitzar el problema i ser capaç d’afrontar-lo amb ganes. Ho recomano a qualsevol que li preocupi mínimament el tema de parlar en públic perquè realment té eines per ajudar.

 2. Xavier ha dit:

  He tingut ocasió de rebre l’orientació de Sophia en relació a les habilitats per a parlar en públic, sent com és una tasca que he desenvolupat al llarg del temps en l’àmbit del meu treball, ara, en altres activitats he vist molts punts de millora. Sophia ha vist, després d’escoltar-me, els impediments que tenia i amb el seu acompanyament he trobat punts d’atenció, de millora, per a treballar, que en fan sentir més segur i millorar la meua comunicació.
  Amb la seua escolta, exploració del problema, anàlisi i reflexions, Sophia fa tot un acompanyament que et permet veure tu mateix que és el que pots fer per a resoldre allò que et preocupa o que vols millorar.
  Molt recomanable.

 3. vicent ha dit:

  Em feia por parlar en públic desconegut, i sobretot prendre la iniciativa i reaccionar davant imprevistos. He de dir que Sophia m’ha ajudat molt, i ha fet que les coses depenguen exclusivament de mi, de si jo vull canviar o no. M’ha fer veure que errar no és tant dolent, i que ens dona oportunitat de millorar. Hem enfocat el meu problema de dos maneres diferents i el resultat, trobe, que ha segut satisfactori. Seguirem millorant. Moltes gràcies Sophia!

  • Sophia Blasco ha dit:

   Redefinir el concepte d’error i entendre’l com un punt de millora és una de les claus. Altra clau important és entendre obra i artífex com dues entitats separades.
   Gràcies Vicent, estic molt contenta d’haver-te ajudat a superar la por a parlar en públic.

 4. Elisabet ha dit:

  La por de parlar en públic em paralitzava. Tenia por a ser jutjada, a fer el ridícul, a no agradar, a quedar-me en blanc… Veia l’audiència com un enemic. Aquesta por no em permetia preparar les presentacions perquè només de pensar-hi em bloquejava. Per tant, el resultat era molt frustrant.
  Havia fet algun taller de com parlar en públic, però haver d’exposar aquestes pors davant d’un grup no hi ajudava, al contrari.
  La Sophia m’ha fet veure què hi ha darrera aquesta por, des de la part més instintiva a la més racional. M’ha ajudat a analitzar i entendre què passa quan em poso davant d’un públic, i al racionalitzar-ho he pogut preparar les presentacions amb més tranquil·litat i confiança.
  Moltes gràcies Sophia per aquest nou enfoc!

I tu, què en penses? Explica'ns-ho!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book
%d bloggers like this: