Com fer hummus

Hummus from The Nile restaurant, Chicago, de Paul Goyette, a la ViquipèdiaL’hummus és un puré de cigrons amanit amb crema de sèsam, anomenada tahina, oli d’oliva, all i suc de llimona; acostumen presentar-lo adornat amb pebre vermell i julivert, és originari de la Mediterrània Oriental, i és un plat deliciós i molt nutritiu.

La recepta de l’hummus:

Ingredients per preparar hummus per a 4 persones:
– 400 g de cigrons cuits. Coure els cigrons amb èxit a casa és fàcil.
– 2 cullerades soperes acormullades de crema de sèsam, tahina, la pots trobar a les carnisseries islàmiques.
– 2 cullerades soperes d’oli d’oliva.
– 2 cullerades de suc de llimona.
– 2 dents grans d’all mitjans, picats ben fins amb el morter.
– Sal, al gust.
– Pebre vermell dolç, 1 culleradeta per a la crema i 1 culleradeta per guarnir el plat.
– Comí mòlt, 1 culleradeta.
– Julivert trinxat, opcional per decorar el plat.

La preparació és senzilla: posa tots els ingredients a la batedora, els bats i llest; si vols alleugerir la textura, afegeix una micona d’aigua, bats i a gaudir-lo.
Aquests ingredients combinats creen un sabor nou, sorprenent i exquisit on cap d’ells hi predomina.
Hi ha moltes receptes de l’hummus. A casa fem la salsa de tahina prèviament a afegir-hi el puré de cigrons, queda més cremosa i ens agrada més.

L’Adam ens presenta l’hummus al canal de vídeos CulinarisCAT, el tens a continuació:

L’hummus és ric en hidrats de carboni d’índex glucèmic molt baix, per això quan mengem hummus, triguem en tornar a tenir gana. Ens aporta gran quantitat de proteïnes vegetals. És riquíssim en fibra, per això ens ajuda a combatre el restrenyiment. Ens aporta vitamina B9. Els olis de l’hummus i l’all ens ajuden a millorar la salut del cor.

Bon profit!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!, Com fer ...
14 comments on “Com fer hummus
  1. Oriol López ha dit:

    Per a qui encara no l’hagi tastat, puc donar fe que l’hummus és una menja deliciosa!

  2. laura ha dit:

    I tant!! a la Leire li encanta!!

  3. esther ha dit:

    Perfecte!!!vaig cap a la carniseria islàmica…

  4. Laura ha dit:

    Ara a la residencia d’avis estem fent un treball de preparar hummus espero que surtí mol bé XD!!!

  5. Sònia ha dit:

    Que m’encanta jo el faig amb la Taurus i queda una textura i al paladar és deliciosa!

    • Sophia Blasco ha dit:

      Deliciós i saludable, a més a més, senzill de preparar, econòmic i fàcil de combinar amb altres plats! Gràcies Sònia!

  6. Lurdes ha dit:

    M’encanta aquest humus, està boníssim. Gràcies Sophia

  7. Artur ha dit:

    He vist que en els ingredients hi has posat “dos dents d’all”
    Està malament. Recorda que els alls catalans no tenen dents. :-)
    Cal dir: Dos grans d’all

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: