L’hummus és un puré de cigrons amanit amb crema de sèsam, anomenada tahina, oli d’oliva, all i suc de llimona; acostumen presentar-lo adornat amb pebre vermell i julivert, és originari de la Mediterrània Oriental, i és un plat deliciós i molt nutritiu.
La recepta de l’hummus:
Ingredients per preparar hummus per a 4 persones:
– 400 g de cigrons cuits. Coure els cigrons amb èxit a casa és fàcil.
– 2 cullerades soperes acormullades de crema de sèsam, tahina, la pots trobar a les carnisseries islàmiques.
– 2 cullerades soperes d’oli d’oliva.
– 2 cullerades de suc de llimona.
– 2 dents grans d’all mitjans, picats ben fins amb el morter.
– Sal, al gust.
– Pebre vermell dolç, 1 culleradeta per a la crema i 1 culleradeta per guarnir el plat.
– Comí mòlt, 1 culleradeta.
– Julivert trinxat, opcional per decorar el plat.
La preparació és senzilla: posa tots els ingredients a la batedora, els bats i llest; si vols alleugerir la textura, afegeix una micona d’aigua, bats i a gaudir-lo.
Aquests ingredients combinats creen un sabor nou, sorprenent i exquisit on cap d’ells hi predomina.
Hi ha moltes receptes de l’hummus. A casa fem la salsa de tahina prèviament a afegir-hi el puré de cigrons, queda més cremosa i ens agrada més.
L’Adam ens presenta l’hummus al canal de vídeos CulinarisCAT, el tens a continuació:
L’hummus és ric en hidrats de carboni d’índex glucèmic molt baix, per això quan mengem hummus, triguem en tornar a tenir gana. Ens aporta gran quantitat de proteïnes vegetals. És riquíssim en fibra, per això ens ajuda a combatre el restrenyiment. Ens aporta vitamina B9. Els olis de l’hummus i l’all ens ajuden a millorar la salut del cor.
Bon profit!
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Per a qui encara no l’hagi tastat, puc donar fe que l’hummus és una menja deliciosa!
I tant!! a la Leire li encanta!!
Una absoluta delícia!
Perfecte!!!vaig cap a la carniseria islàmica…
Ja ens contaràs!
Ara a la residencia d’avis estem fent un treball de preparar hummus espero que surtí mol bé XD!!!
És molt bo, fàcil de fer i nutritiu, ja ens contaràs.
Gràcies per comentar, Laura.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Que m’encanta jo el faig amb la Taurus i queda una textura i al paladar és deliciosa!
Deliciós i saludable, a més a més, senzill de preparar, econòmic i fàcil de combinar amb altres plats! Gràcies Sònia!
M’encanta aquest humus, està boníssim. Gràcies Sophia
M’agrada que t’agradi! Gràcies Lurdes!
He vist que en els ingredients hi has posat “dos dents d’all”
Està malament. Recorda que els alls catalans no tenen dents. :-)
Cal dir: Dos grans d’all
Gràcies, Artur. Hem fet la correcció que ens has indicat.