5 remeis naturals per lluir unes ungles de cine!

Kuku manusia normal, a la Viquipèdia

La fragilitat de les ungles pot estar provocada per la deshidratació, per una circulació deficient, per una dieta poc saludable, per algunes malalties de la pell, per l’agressivitat d’alguns productes químics, etc.

Hi ha 5 bons remeis naturals per aconseguir unes ungles de cine:

1. Assegura’t una bona hidratació. Beu aigua per assaciar la set i menja fruites i verdures fresques que, a més a més d’hidratar-te, t’aporten minerals.

2. Adopta una alimentació saludable, és clau per garantir-te unes ungles sanes. Les verdures de fulla verda, el bròquil, les pastanagues, els cítrics, els ous, especialment el rovell, els cacauets, la soja, els llegums, … Un dèficit de les vitamines A i D o de calci pot provocar-te sequedat i fragilitat a les ungles.

3. Utilitza uns bons guants, és la millor manera de protegir-te les ungles i les mans de l’agressivitat dels productes de neteja.

4. Renta’t les mans amb moderació, 2 o 3 vegades al dia, i empra un sabó suau. Rentar-te les mans moltes vegades pot afeblir-te la pell i les ungles.

 5. Hidrata les teves ungles amb oli d’oliva. L’oli d’oliva és el millor hidratant per a les ungles seques, esquerdades o trencadisses. Fes-te un massatge a les ungles i les mans amb oli d’oliva i esbandeix-te amb aigua fresca.

La recepta personal de la mare: emprar mitja llimona, afegir-hi unes gotetes d’oli d’oliva i posar les puntes dels dits dintre la carn de la llimona amb l’oli, fer-te un massatge durant uns 5 minuts a les ungles i a la pell de les mans amb el suc de la llimona i l’oli. Si hi afegeixes mitja culleradeta de sucre, a més a més d’hidratar-te i nodrir-te la pell i les ungles, tindràs un efecte exfoliant sobre la pell vella de les mans i la cutícula; en acabar, esbandeix-te-les amb aigua fresca. Aquesta recepta l’emprava la mare, sempre ha tingut unes ungles i unes mans de cine.

Cuida’t, t’ho mereixes!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
5 Natural Techniques to Treat Cracked Fingernails
Quick Tips: 5 Ways to Treat Cracked Nails

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
2 comments on “5 remeis naturals per lluir unes ungles de cine!
  1. Oriol López ha dit:

    Efectivament, les ungles són un indicador de salut

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: