“La maté porque era mía”

“Hay criminales que proclaman, tan campantes:
– La maté porque era mía!
Así no más. Como si fuera cosa de sentido común, y justo de toda justicia, el derecho de propiedad privada que hace al hombre dueño de la mujer.
Pero … , ninguno, ninguno, ni el más macho de los supermachos tiene la valentía de confesar:
– La maté por miedo!
Porque, al fin i al cabo, el miedo de la mujer a la violencia del hombre es el espejo del miedo del hombre a la mujer sin miedo.”

Eduardo Galeano, a “Nunca más a mi lado“, campanya de l’Uruguai contra la violència domèstica.

Podem escoltar el propi Eduardo Galeano recitant el text anterior al vídeo:

.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Eduardo Hughes Galeano és periodista i escriptor uruguaià. Galeano s’autodescriu així: ‘Sóc un escriptor que vol contribuir al rescat de la memòria segrestada de tota Amèrica, però sobretot d’Amèrica Llatina, terra menyspreada i entranyable’.
Eduardo Galeano viu, des de 1985, després de finalitzar la dictadura uruguaiana, a Montevideo, la seva ciutat natal, on segueix escrivint literatura i periodisme.
Les venes obertes d’Amèrica Llatina’ (1971) és la seva obra més coneguda, una veritable acta d’acusació de l’explotació que Amèrica Llatina pateix del del segle XV.

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Parella i família, Relacions Personals
4 comments on ““La maté porque era mía”
  1. Mónica ha dit:

    El meu pensament davant d’aquest tipus d’esdeveniments és un, són els mandataris, fan que el sistema funcioni d’una manera i no d’una altra fa que a les escoles mai s’hagi pogut tenir un ensenyament humà i etic amb valors per sobre de qualsevol assignatura o dibuix. I ara ens trobem amb persones realment malaltes i amb problemas. Per a mi la gent que ocasiona aquestes morts em fa moltíssima pena també, no només la víctima que òbviament és horrible morir a mans del teu ésser més estimat. Crec que no podem jutjar. El únic que podríem fer, entre tots agitar als mandataris, perquè canviïn els sistemes, si ho fan a les presons de Catalunya, perquè no es va fer abans a les escoles i ens haguéssim evitat moltíssimes morts humanes. Integració a la societat. Compartir amb amor. Ensenyar l’ésser humà des de petit, és la Prioritat més absoluta, perquè no succeeixin aquest tipus de successos en l’edat adulta.
    Però la humanitat està molt castigada, i ja no sé si es podrà, potser és tard. Mil raons per agrair-Sophia aquest espai.

  2. Oriol López ha dit:

    Més enllà de la indiscutible qualitat de la seva obra, una de les coses que més m’agraden d’Eduardo Galeano és el seu compromís. Davant dels crims i les injustícies, no mira cap a una altra banda, sinó que s’implica públicament en la defensa de la justícia i de la llibertat.
    Totalment d’acord amb la Mònica en que ens cal educar en valors.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: