Com preparar la remolatxa

Sliced - close-up - Beetroot Bread, de Alpha, al Flickr

Sliced – close-up – Beetroot Bread, de Alpha, al Flickr

Com triar la millor remolatxa? Com preparar la remolatxa per menjar-la crua? Com cuinar la remolatxa preservant els nutrients que ens aporta?  Com aprofitar les fulles de la remolatxa? Tot seguit, tens les respostes.

Com triar la millor remolatxa:
A l’hora de comprar la remolatxa, tria les que aparentment tenen pitjor aspecte, les marcides són les més gustoses, descarta les que presentin floridures. Les llises i brillants, encara que no ho sembli, en estar més hidratades, són menys saboroses.

Com preparar la remolatxa crua:
Pela la remolatxa i ratlla-la, com habitualment fas amb les pastanagues; amanida amb un rajolí d’oli d’oliva, suc de llimona i un toc d’all està deliciosa. Pots utilitzar-la per completar una amanida variada o per fer un pa de remolatxa com el que recull la fotografia. També pots optar per liquar-la i preparar un batut de remolatxa.

Beetroot red V, de Till Westemayer, al Flickr

Beetroot red V, de Till Westemayer, al Flickr

Com coure la remolatxa:
Neta de terra i separada de les fulles, la bulls. Per a que preservi el seu color en coure-la, cuina-la sencera, sense pelar i deixant, com a mínim, uns cinc centímetres de la tija. Si afegeixes 3 cullerades de vinagre a l’aigua de cocció, intensificaràs encara més el seu color. Si la cuines al vapor evitaràs que es dessagni si se li ha trencat alguna de les arrels. Depenent de la mida, amb uns 20 o 60 minuts estarà cuita; pots comprovar-ho amb un escuradents, si es deixa punxar, està cuita. La deixes refredar, la peles i l’empres a l’amanida, com a guarniment, per preparar un pastís, … , al peu de l’article trobaràs algunes receptes dolces i salades. També la pots coure al forn a trossets, com si fora una patata.

Com aprofitar les fulles de la remolatxa:
Les més tendres, les pots afegir a l’amanida, les altres les pots cuinar com les bledes, o els espinacs, preparant una truita, o una bona quiche.

Algunes receptes amb remolatxa:
Amanida de patates i remolatxa
Batut de remolatxa amb iogurt i altres batuts
Pastís de remolatxa i formatge
Coca de remolatxa i xocolata
Truita de fulles de remolatxa
Pa de remolatxa fet a mà sense amassar
Pa de remolatxa, la recepta del pa que recull la imatge, per a panificadora, en anglès

La remolatxa ens aporta molts nutrients i ens cuida el sistema cardiovascular. Incorporar la remolatxa a la teva dieta té premi per al paladar i per a la salut.

Quina és la teva recepta preferida amb remolatxa?

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
La remolatxa i el cogombre
How to cook Beetroot

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Com fer ...
2 comments on “Com preparar la remolatxa
  1. Àngels ha dit:

    Molt interessant ! a més la remolatxa crua és un bon laxant natural, és molt bona per el fetge i la vesícula i reforça el sistema inmunologic. El suc també és indicat per la grip i la febre. La natura aporta al nostre cos tot allò que cal. Una abraçada!!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: