6 trucs per no patir rampes musculars

“Back streching pose”, de Satheesan.vn, Viquipèdia

Entre les causes de les rampes musculars hi ha: l’escalfament inadequat previ a l’exercici, la fatiga muscular, la calor, la deshidratació, els dèficits de potassi, magnesi i calci, els dèficits de calci i magnesi que es produeixen els darrers mesos de l’embaràs, estar-se d’en peus o assegut molta estona i tenir les cames en posicions incòmodes mentre dormim.

Per estalviar-te de patir rampes musculars:

  • Hidrata’t bé, beu molta aigua per aconseguir que l’orina sigui més clara, quasi transparent, com l’aigua.
  • Evita beure alcohol.
  • Menja aliments saludables rics en calci, potassi i magnesi, especialment si estàs embarassada.
  • Fes estiraments cada dia, especialment abans i després de fer exercici i abans d’anar a dormir. A la web Estiramientos.es trobaràs taules específiques d’estiraments presentats de formes diferents, fins i tot cronometrats,
  • Si fas exercici, gradua l’augment d’exercici progressivament, l’increment d’exercici sobtat pot ser la causa de les rampes musculars.
  • Si consideres que un medicament potser t’estigui provocant les rampes musculars, consulta el metge abans de prendre’n cap altra dosi, poder convé ajustar la dosi o interrompre el tractament.

El potassi intervé en la contracció muscular, augmentar el potassi de la teva dieta pot ajudar-te a eradicar les rampes musculars. Nivells baixos de potassi a la sang, l’anomenada hipokalèmia,  provoquen debilitat muscular, rampes musculars i fatiga.
Entre les causes més comunes dels nivells baixos de potassi hi ha els diürètics, l’alcoholisme, la diarrea severa, els vòmits, l’ús excessiu de laxants, l’anorèxia nerviosa, la bulímia, la insuficiència cardíaca congestiva, la deficiència de magnesi i el consum de grans quantitats de regalèssia negra.

Aplicant aquests trucs t’evitaràs de patir rampes musculars i, quan pateixis una rampa  muscular, aquests pautes t’ajudaran a relaxar la fibra muscular i a minimitzar el dolor.

Si pateixes rampes musculars sovint, consulta el teu metge.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Muscle Cramp
Natural Remedies For Leg Cramps
Muscle Cramps – Topic Overview
How Much Potassium Do You Need for Leg Cramps?

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut, Com fer ...
One comment on “6 trucs per no patir rampes musculars

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: