Lli, la millor font d’omega-3, utilitzat adequadament

Llavors de lli en gra i moltes

Llavors de lli en gra i moltes

Els àcids grassos omega 3 contribueixen a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars, estimulen el nostre cervell, estabilitzen les nostres emocions i ens proporcionen molts altres beneficis per a la salut.

Les fonts d’omega 3 són les llavors de lli, el peix (el salmó, el bacallà, les sardines, el seitó, el verat, la tonyina i el sorell), la fruita seca i la colza.

El lli és una de les millors fonts per garantir-nos les necessitats d’omega 3 i presenta una de les millors relacions entre l’omega 3 (entre un 55% i un 60%) i l’omega 6 (un 15%).

Recomanacions per utilitzar les llavors de lli adequadament:
L’estómac no és capaç de digerir les llavors de lli senceres i extreure’n els greixos omega 3.
Les llavors de lli, per la seva duresa i forma, poden ferir l’epiteli de la paret intestinal. Per tant, evitarem la ingesta de llavors seques senceres.

  • Lli en remull
    Posar una cullerada de llavors dins una tasseta al vespre, la cobrim d’aigua i, a l’endemà al matí, les llavors s’hauran hidratat i seran digeribles.
  • Lli molt
    Moldre un parell de cullerades soperes de llavors de lli amb un molinet de cafè i conservar el lli molt dins un potet tancat a la nevera per consumir-les en tres o quatre dies.
  • Oli de lli
    És molt fràgil, mal conservat pot ser tòxic, exposat a temperatures massa altes perd les seves propietats nutritives i és potencialment tòxic, evitem utilitzar-lo per cuinar. D’altra banda és molt sensible a la llum i a l’oxigen i es fa ranci. Una vegada oberta l’ampolla d’oli de lli, posem la data d’obertura, desem-la a la nevera i consumim-lo en dues o tres setmanes màxim.

Les llavors de lli, moltes o en remull, a més a més de proporciona-nos olis omega, ens agilitzen el trànsit intestinal, són una bona opció per superar el restrenyiment.

Consulta els efectes secundaris i les contraindicacions, especialment si prens medicaments anticoagulants.

Font: Lin : le meilleur des oméga-3, à condition de connaître le mode d’emploi

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
2 comments on “Lli, la millor font d’omega-3, utilitzat adequadament
  1. davidsun ha dit:

    Jo cada dia esmorzo llavors de lli daurat amb llavors de dia remullades amb suc de avena. També hi afegeixo cereals i uns encenalls de cacau per donar alegria. Si no l’he deixat la nit anterior, ho deixo una hora a la tassa abans de menjar-m’ho perquè les llavors s’obrin i pugui digerir els seus nutrients.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: