
Llavors de lli en gra i moltes
Els àcids grassos omega 3 contribueixen a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars, estimulen el nostre cervell, estabilitzen les nostres emocions i ens proporcionen molts altres beneficis per a la salut.
Les fonts d’omega 3 són les llavors de lli, el peix (el salmó, el bacallà, les sardines, el seitó, el verat, la tonyina i el sorell), la fruita seca i la colza.
El lli és una de les millors fonts per garantir-nos les necessitats d’omega 3 i presenta una de les millors relacions entre l’omega 3 (entre un 55% i un 60%) i l’omega 6 (un 15%).
Recomanacions per utilitzar les llavors de lli adequadament:
L’estómac no és capaç de digerir les llavors de lli senceres i extreure’n els greixos omega 3.
Les llavors de lli, per la seva duresa i forma, poden ferir l’epiteli de la paret intestinal. Per tant, evitarem la ingesta de llavors seques senceres.
- Lli en remull
Posar una cullerada de llavors dins una tasseta al vespre, la cobrim d’aigua i, a l’endemà al matí, les llavors s’hauran hidratat i seran digeribles. - Lli molt
Moldre un parell de cullerades soperes de llavors de lli amb un molinet de cafè i conservar el lli molt dins un potet tancat a la nevera per consumir-les en tres o quatre dies. - Oli de lli
És molt fràgil, mal conservat pot ser tòxic, exposat a temperatures massa altes perd les seves propietats nutritives i és potencialment tòxic, evitem utilitzar-lo per cuinar. D’altra banda és molt sensible a la llum i a l’oxigen i es fa ranci. Una vegada oberta l’ampolla d’oli de lli, posem la data d’obertura, desem-la a la nevera i consumim-lo en dues o tres setmanes màxim.
Les llavors de lli, moltes o en remull, a més a més de proporciona-nos olis omega, ens agilitzen el trànsit intestinal, són una bona opció per superar el restrenyiment.
Consulta els efectes secundaris i les contraindicacions, especialment si prens medicaments anticoagulants.
Font: Lin : le meilleur des oméga-3, à condition de connaître le mode d’emploi
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Jo cada dia esmorzo llavors de lli daurat amb llavors de dia remullades amb suc de avena. També hi afegeixo cereals i uns encenalls de cacau per donar alegria. Si no l’he deixat la nit anterior, ho deixo una hora a la tassa abans de menjar-m’ho perquè les llavors s’obrin i pugui digerir els seus nutrients.
Molt bona opció.
Moldre les llavors també és una altra opció.
El lli és la millor font d’omega 3