Què se n’ha fet, del goig de viure?

Les bones maneres, un conjunt de regles del joc social, elegants i pròpies del saber fer i de cortesia social, del saber comportar-se, que ens recomanen: dominar els instints, controlar la voluntat, practicar la prudència i la discreció, aplicar la moderació en les paraules, … en resum, una contenció a casa, al carrer, a taula, en vestir, en riure, en plorar i en viure. El dolor i l’alegria cal expressar-los estèticament al gust de l’època; un esclat de riure és valorat com escandalós i ordinari; les manifestacions de dolor han de ser moderades, sense excés de dramatisme, cas contrari són mal percebudes.
Pearl bracelet over a Jean Manzon photo, de Lili Vieira de CarvalhoSeguir aquestes recomanacions ens proporcionarà un ambient segur, sense canvis, tranquil, d’una tonalitat grisa, amb una quotidianitat idèntica, dia rere dia, amb unes maneres moderades, reposades, sense gaire estridències. Les formes s’han de guardar arreu, els rols s’han de seguir escrupolosament al llarg  de cadascun dels dies de la nostra vida.
I què se n’ha fet del goig de viure?
El tenim engarjolat per la mesura i les bones maneres, d’acord a l’esperit de l’època. Però, de tant en tant, la força del goig de viure és tan gran que s’escapa de la garjola i es mostra amb tota plenitud. En aquestes ocasions, de vegades, descobrim l’alegria i el goig de viure amb tota la seva força rejovenidora i vivificant extraordinària.

Un esclat del goig de viure:

El goig s’encomana!
Fes-lo córrer!
Encomana’l!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Compartir és estimar! de Jose Mondo

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Gestió emocional
3 comments on “Què se n’ha fet, del goig de viure?
  1. Oriol López ha dit:

    El goig de viure del sirtaki s’encomana…

    Oriol López

  2. Sandra ha dit:

    Gràcies per recordar-nos que el millor de nosaltres està dins nostre

I tu, què en penses? Explica'ns-ho!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book
%d bloggers like this: