Aconsegueix deixar de fumar definitivament!

Smoke, de Andrew MagillFumes i vols deixar de fumar?

La disminució del tabaquisme a Catalunya és una realitat!
Ara per ara, menys adolescents s’addicionen al tabac, més adults aconsegueixen alliberar-se de l‘addicció al tabac i s’ha reduït el tabaquisme en la població femenina.
És a dir, cada vegada hi ha més persones ex-fumadores que han aconseguit alliberar-se del tabac i menys joves atrapats per l’addicció al tabaquisme.
D’altra banda, enquestes realitzades a molts països mostren que més de la meitat dels fumadors voldrien deixar de fumar; un incentiu, un bon pla i, de vegades, l’assessorament d’un professional els facilitaran aconseguir-ho.

Pel que fa a l’incentiu, qualsevol oportunitat és bona per regalar-te salut i moltes altres coses que descobriràs en aconseguir-ho, ara és l’hora!

Algunes recomanacions per alliberar-te del tabac:

  1. Llistar separadament els motius pels quals fumes i els motius pels quals vols deixar de fumar.
  2. Definir l’objectiu com un guany i com un repte, utilitzant els motius pels que vols deixar de fumar, concretant què guanyaràs, per exemple: guanyar salut, recuperar l’olfacte i el gust, estalviar per regalar-te unes vacances estiuenques amb els diners que estalviïs en no comprar tabac, … Centrar, en canvi, l’objectiu en “No Fumar” o “Deixar de fumar” significa “Perdre” o “Prohibir”, i a nivell inconscient, aquestes formulacions ens generaran el desig de resistir-nos a la pèrdua o a transgredir la prohibició i això ens farà molt més difícil aconseguir alliberar-nos del tabac.
  3. Decidir quin dia començaràs.
  4. Esbrinar en quins moments et resulta més difícil no fumar: després de dinar, a la feina, en les tertúlies, en situacions crítiques, … per prendre mesures que t’ho facin fàcil.
  5. Tenir preparades alternatives per quan el desig de fumar sigui molt fort: relaxar-te, beure un gotet d’aigua a glops petits, minimitzar les sobretaules, sortir a passejar amb els amics en comptes de quedar per fer un cafè, etc.

Per deixar de fumar definitivament, segueix el programa Allibera’t del tabac! i comença a guanyar. Si no t’hi poses ara, quan ho faràs? Ara és l’hora! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut, Com fer ...
2 comments on “Aconsegueix deixar de fumar definitivament!
  1. Pere ha dit:

    Merci pel comentari Sophia, molt interesant el teu bloc, felicitats. El compartiré ;)

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: