Caminar redueix el risc de patir demència

Sunday morning in Piazza del Popolo, Nov 2009 - 67, de l'Ed Yourdon, al FlickrCaminar amb regularitat redueix el risc de patir trastorns cognitius i demència en la gent gran.

Aquesta ha estat la conclusió de l’estudi “Physical activity and dementia risk in the elderly”, publicat a la revista Neurology, dirigit pel Dr. Giovanni Ravaglia, a l’Hospital Universitari S. Orsola Malpighi, a Bolonya, Itàlia.
L’estudi ha avaluat l’efecte de l’activitat física moderada, com caminar, en el risc de desenvolupar malalties com l’Alzheimer i la demència d’origen vascular en persones d’edat avançada i ha posat en evidència que caminar redueix el risc de patir demència d’origen vascular en un 27%.

La revista Annals of Internal Medicine publicà l’estudi “Exercise Is Associated with Reduced Risk for Incident Dementia among Persons 65 Years of Age and Older” que també demostrava que caminar regularment reduïa el risc de patir demència.

Caminar mitja hora diària ajuda a frenar la demència d’origen vascular perquè millora el flux sanguini cerebral i disminueix el risc de patir malalties vasculars, a més a més, de proporcionar-nos molts altres beneficis espectaculars en diverses patologies.

Dissenyar el teu pla personalitzat per guanyar salut i qualitat de vida t’interessa, hi ha molt en joc. Aquest és el primer pas. Ara és l’hora.
Puc ajudar-te a aconseguir-ho.
Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Alimentació i salut
2 comments on “Caminar redueix el risc de patir demència
  1. Oriol López ha dit:

    Caminar mitja horeta cada dia és un exercici fàcil d’integrar en la nostra quotidianitat aprofitant els trajectes diaris i, pels beneficis que té, paga la pena de fer l’esforç.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: