L’estrès augmenta el risc de vessament cerebral

Stroke Diagram, de ConstructionDealMkting, al FlickrL’agressivitat, la irritació, l’angoixa, la intranquil·litat, el desassossec i la indignació  ens poden abocar a patir un accident vascular cerebral, aquesta ha estat la conclusió de l’estudi dirigit per la doctora Ana María García, realitzat a l’Hospital Clínico Universitario San Carlos de Madrid i publicat a la revista Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry amb el títol Is psycho-physical stress a risk factor for stroke? A case-control study.

La irritabilitat, l’agressivitat, la impaciència i l’hostilitat són trets habituals en l’estrès, aquests trets s’ha demostrat que incrementen el risc d’accident cerebrovascular. És la primera vegada que l’estrès es relaciona directament amb l’increment del risc de vessaments cerebrals.

L’estudi ha arribat a la conclusió que l’estrès és el responsable de bona part dels vessaments cerebrals. L’estrès crònic augmenta la probabilitat d’accident cerebrovascular en un 400%. A més a més, l’estrès també augmenta el risc de patir un atac de cor.

La doctora García ha declarat que les persones podem reduir el risc d’accident cerebrovascular si posem l’estrès a ratlla.
Encarar la vida amb més serenor pot afavorir la teva salut a llarg termini. Estar-te la major part del temps estressada, enutjada o irritable t’emmalalteix, i pot arribar a provocar-te un vessament cerebral.

El doctor Rafael Ortiz, especialista en ictus, ens aconsella controlar l’estrès.

El  qüestionari GHQ-12 “12-Item General Health Questionnaire” (12-Item Qüestionari General de Salut) s’utilitza per  fer una primera avaluació  ràpida de  l’estat de salut, no és vàlid per identificar trets de personalitat, però et  permetrà  avaluar  alguns  aspectes  relacionats  amb  l’estrès.

Hi ha diversitat de situacions quotidianes que et poden neguitejar, amoïnar, indignar, astorar o intranquil·litzar, en definitiva que t’estressen. Segueix el programa L’estrès, a ratlla!, t’ajudarà a identificar què t’està estressant i a definir què pots fer per posar l’estrès a ratlla definitivament, guanyaràs salut i qualitat de vida. Posa-t’hi ara mateix. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Stress Linked to Stroke. Type A Personality Traits Boost Stroke Risk in Study
Is psycho-physical stress a risk factor for stroke? A case-control study

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut, Estrès i qualitat de vida, Gestió emocional, Relacions Personals
2 comments on “L’estrès augmenta el risc de vessament cerebral
  1. Oriol López ha dit:

    Estar constantment emprenyats i estressats no és gens bo per a la nostra salut.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!