Som creatius per naturalesa

David Kelley, al TEDDavid Kelley defensa que la creativitat no és un talent exclusiu d’unes poques persones escollides, totes les persones som creatives per naturalesa. A la presentació que va fer a la Design Studio de TED2012, amb històries de la seva carrera com a dissenyador i de la seva pròpia vida, ens parla de la importància de la confiança en la pròpia creativitat.

N’he transcrit alguns fragments:
‘[…] Recordo un dia, a l’escola, el meu millor amic, Brian, estava fent un cavallet amb argila, una de les nenes de la classe, veient el que estava fent, li va dir: “És espantós. No s’assembla gens a un cavall”. Brian va destrossar el cavallet i el va llançar a les escombraries. Mai més no vaig tornar a veure’l fent res semblant.
[…] Quan vaig explicar la història del Brian a la meva classe, molts alumnes em van explicar experiències similars, un professor que els va fer callar, o la crueltat d’algun company; alguns persones renuncien a la seva creativitat en aquest moment. He observat que aquesta renúncia comença en la infància i continua i es consolida en l’adultesa, és una por de què diran els altres.
[…] Les persones que es consideren excessivament analítiques i poc creatives poden recuperar la confiança en la seva pròpia creativitat.
[…] Quan recuperem la confiança en la  pròpia creativitat comencem a treballar en les coses realment importants per a nosaltres, emprenem nous camins, tenim més idees interessants, moltes més idees, podem triar les millors i prendre millors decisions.’

La por de ser jutjat a la baixa ens mata la creativitat, et suggereixo fer un cop d’ull a les 10 regles d’or de la creativitat.

Si necessites incrementar la teva autoconfiança i la teva autoestima, puc ajudar-te a aconseguir-ho, posa-t’hi ara mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

M'agrada

David Kelley, fundador de l’empresa de disseny IDEO, ha dissenyat moltes icones de la generació digital, les icones m’agrada i no m’agrada són creacions seves. És especialista en alliberar el potencial creatiu de les persones i les organitzacions.

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Desenvolupament professional, Gestió emocional, Relacions Personals
4 comments on “Som creatius per naturalesa
  1. Oriol López ha dit:

    Crear és una potencialitat que els humans compartim amb els déus.

  2. ramonpitroig ha dit:

    A mi el tema de la creativitat em sembla central. L’home és un ser creador per naturalesa. Però la por a ser-ho, la creença de que els creadors només són uns quants, no és innocent, no és “natural”, no ens ve de neixement. A l’escola de nens petits es pot veure clarament el procés de deteriorament de la confiança en un mateix: els nens més petits fan dibuixos meravellosos però de mica en mica ho van perdent i en poc temps ja fan les casetes de sempre, amb la xemeniea que fuma, etc. i totes iguals… Els déus hi són per destruir la creativitat i només ells i uns quants elegits ho poden ser. Per això vam ser expulsats del Paradís per sempre, per l’orgull de voler ser déus… Els representants dels déus tenen la feina primera i primordial d’acollonir-nos, de castrar-nos, de fer-nos impotents. És la perversió generalitzada que ho ha aconseguit quasi a la perfecció. Però encara ens escapem si ho entenem i ho veiem clar.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: