El fetge és el principal reservori de glucosa. En els humans, depenent del nivell d’activitat física, un dejú d’entre 12 a 24 hores produeix una disminució de la glucosa a la sang i al fetge, acompanyat de canvis metabòlics, on la font d’energia són els cossos cetònics derivats del greixos; és aquí on comencem a obtenir els beneficis del dejú: l’autofàgia, un protocol de neteja, desintoxicació, reparació i regeneració extraordinaris que portem instal·lat de série; un protocol de rejoveniment diví.
Per a garantir-nos els beneficis del dejú necessitem deixar d’ingerir aliments durant unes hores, entre 12 i 18 hores. Més detalls a A quina hora mengem SÍ que importa.
Què NO trenca el dejú:
- Beure aigua
- Beure uns 50cc d’aigua de mar diluits en un got d’aigua per a garantir-nos una bona mineralització.
- Beure infusions sense sucre ni edulcorants artificials. Hi ha gran varietat d’infusions que podem personalitzar-nos amb un toc d’aromes: la pell de llimona o de taronja, una branqueta de canyella, un trosset de gingebre, …
Què SÍ trenca el dejú:
- Les begudes ensucrades
- Afegir sucre a les infusions
- Els sucs de fruita naturals o dels que es comercialitzen, ja que tenen força sucre.
Fer dejú ens aporta grans beneficis. Si estàs interessada en millorar el teu estil de vida i les pautes alimentàries adoptant el dejú i et sorgeixen dubtes, concerta la teva sessió de regal ara mateix!
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
I tu, què en penses? Explica'ns-ho!