A quina hora mengem SÍ que importa

Com que estem molt pressionades per la imatge personal, ens preocupa engreixar-nos o estem fent esforços per perdre pes, tenim tendència a focalitzar l’atenció en què ens mengem i en quant en mengem; no reparem en a quina hora ens ho mengem. La hora a la que mengem importa i impacta en la salut significativament, segons l’estudi Early Time-Restricted Feeding Improves Insulin Sensitivity, Blood Pressure, and Oxidative Stress Even without Weight Loss in Men with Prediabetes.

"Meal timing interventions", a Cell Metabolism

Meal timing interventions“, a Cell Metabolism

La distribució dels àpats dins les 24 hores del dia de la majoria de la població als EEUU acostuma a fer-se entre les 6 del matí i les 10 de la nit, repartint l’esmorzar, el dinar i el sopar dins aquesta franja.

Les persones de l’estudi van ingerir les mateixes calories dins una franja de temps més reduïda, entre les 8:00h i les 14:00h, així aconseguien 18 hores de dejú. Això generà un seguit de guanys de salut:

  • Es van aprimar
  • Van millora la seva salut cardiometabòlica
  • En menjar a primera hora del dia s’afavoria la sintonització amb els ritmes circadians del metabolisme, millorant-lo
  • Van reduir els nivells d’insulina i van millorar la sensibilitat a la insulina; això és molt important ja que els alts nivells d’insulina i la resistència a la insulina provoquen sobrepès i diabetis tipus II
  • La funció de les cèl·lules β pancreàtiques es va veure millorada
  • La pressió arterial se’ls va normalitzar
  • L’estrès oxidatiu se’ls va reduir
  • La sensació de plenitud que sentien al vespre els afavoria seguir les pautes de l’estudi i aconseguir bons resultats de pèrdua de pes.

Els participants a l’estudi van comentar que els va ser més difícil menjar-se les calories de tot el dia en una franja de tan sols 6 hores, que fer el dejú durant les 18 hores següents. També van declarar que menjar en aquest tram de 6 hores ho trobaven factible per a la majoria de la població.

Menjar amb la llum natural del matí i del migdia ens sintonitza amb els ritmes circadians metabòlics i ens aporta molts beneficis de salut i, d’altra banda, ens proporciona un temps de dejú més llarg que el nostre cos agraeix i que té poderosos efectes “antiaging”.

Si estàs interessada en millorar el teu estil de vida millorant les pautes alimentàries, concerta la teva sessió de regal ara mateix!

Documentat a “El ayuno intermitente vespertino mejora la sensibilidad a la insulina, reduce la tensión arterial y reduce el estrés oxidativo en hobres con prediabetes, incluso sin perder peso

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: