Menjar més ous ens interessa

Els ous, especialment els rovells de l’ou, són una font de nutrients bioactius i compostos dietètics que influeixen positivament en la salut metabòlica, el metabolisme dels lípids, la funció immune i l’hematopoesi.

L’estudi “Consumption of Different Egg-Based Diets Alters Clinical Metabolic and Hematological Parameters in Young, Healthy Men and Women” fonamentà la investigació en comparar els efectes als perfils metabòlics, immunològics i hematològics durant quatre setmanes en tres grups de participants diferents:
– Un grup feia dieta sense ous
– Un altre grup menjava tres clares d’ou cada dia i
– Un tercer grup ingeria tres ous sencers al dia.

Els millors resultats els va donar el grup que ingerí tres ous sencers al dia, en comparar-lo amb els dels altres dos grups.

La densitat de nutrients i de colina de la dieta de tres ous sencers al dia afectà positivament:
– els nivells de HDL (colesterol bo)
– els nivells d’aminoàcids en sang vinculats al risc de patir diabetis tipus 2
– l’hematocrit
– el recompte de plaquetes.
– la resposta immune i
– els perfils lipídics

És important destacar l’impacte als perfils immunitaris i als nivells d’HDL.
Aquestes troballes suggereixen que, en una població jove i sana, la ingesta d’ous sencers confereix grans guanys de salut.

Menjar més ous sencers ens interessa, guanyem força salut!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!