8 mites que intoxiquen la relació amb la parella

Nil, d'Elana Centor, Flickr

Nil, d’Elana Centor, Flickr

El doctor Terri Orbuch, psicòleg clínic, autor del llibre 5 Simple Steps to Take Your Marriage from Good to Great, declara que, en considerar que la nostra relació de parella ha de ser d’una certa manera i no ho és, entrem per la porta gran de la frustració, i la frustració mina la relació de parella.
Hi ha molts mites sobre les relacions de parella. A 8 Surprising Myths About Relationships, la Margarita Tartakovsky, n’ha recollit 8 dels més habituals.

8 mites que intoxiquen la relació amb la parella:

 • 1r Mite:
  Una bona relació ve donada, no ens cal conrear-la.

  Per aconseguir una bona relació de parella ens caldrà conrear-la, com fem amb les amistats. L’esforç i la dedicació en conrear-la ens ha de tornar en satisfacció, si no és així poder mantenir aquesta relació no ens surt a compte.
 • 2n Mite:
  En estimar-nos de debò, coneixem les necessitats i els sentiments de l’altre sense necessitat d’expressar-los.

  Tu pots llegir el pensament de la teva parella? Ella, o ell, tampoc pot llegir el teu. Com podrà saber què penses, què sentes, què desitges, si tu no li ho dius?
 • 3r Mite:
  L’amor que ens tenim farà que la passió pervisqui.

  Les pel·lícules i les novel·les romàntiques han divulgat que la estimació i la passió són eternes i, si ens minva la passió, considerem que la nostra relació s’acabat. Quan els quefers diaris i les responsabilitats s’expandeixen, ens queda menys temps i energia per dedicar-nos l’un a l’altre, però això no significa que la passió hagi desaparegut. Si per nosaltres la passió és una prioritat, planifiquem-nos quan i on ens dedicarem a alimentar-la.
 • 4t Mite:
  Tenir un fill reforçarà la nostra relació de parella.

  Diversos estudis han demostrat que la felicitat en la relació de parella minva amb l’arribada de cada nou nadó. Això no vol dir que estimem menys la parella, és que hem de dedicar-nos a satisfer les necessitats de supervivència del nadó i això ens pot complicar encara més la relació amb la parella.
 • 5è Mite:
  La gelosia és un indicador d’amor autèntic.

  La gelosia manifesta inseguretat i desconfiança en nosaltres i en la parella i és l’expressió de la por de perdre allò que es té. Si la teva parella pateix gelosia, mai faràs prou per aconseguir que no en pateixi. Segons el doctor Orbuch, la teva  parella és qui ha de superar la por de perdre’t.
 • 6è Mite:
  Els conflictes arruïnen les relacions.

  No resoldre els conflictes arruïna les relacions, abordar i resoldre els conflictes adequadament reforça la unitat de la parella.
 • 7è Mite:
  Per a que la nostra relació funcioni, tu has de canviar.

  Jugar a trobar culpables i exigir determinats canvis a l’altre no reforçarà la relació de parella.
  Et sortirà més a compte esbrinar què pots fer tu per millorar la relació i fer-ho.
 • 8è Mite:
  Haver de recórrer a la teràpia de parella significa que la relació està acabada.

  Buscar suport professional per resoldre conflictes que no sabem com superar és una bona opció, mantenir el conflicte actiu malbaratarà la relació encara més.

Resoldre els conflictes reforçant l’entesa i la unitat en les teves relacions amb la parella t’interessa, puc ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Parella i família, Relacions Personals
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: