Com reduir els atacs de migranya

Els autors de l’estudi, van adonar-se que pacients que patien migranyes, en fer una dieta cetogènica, patien menys episodis de migranya i van engegar l’estudi Migraine improvement during short lasting ketogenesis: a proof-of-concept study, publicat a “European journal of neurology” el 22 de gener de 2015.

Van constatar una reducció significativa de la freqüència dels atacs de migranya i del nombre de dies amb mals de cap després del primer mes de dieta. Malgrat que durant el període de transició van observar un lleuger empitjorament de cadascuna de les variables, la millora en comparació amb els valors inicials va continuar fins al sisè mes.

Els autors de l’estudi consideren que la dieta cetogènica millora el metabolisme energètic mitocondrial i redueix la inflamació neuronal.

La cetogènesi és un fenomen fisiològic que s’activa quan fem dejú o quan adoptem una dieta cetogènica (dieta keto). En restringir la ingesta de carbohidrats s’activa el metabolisme dels lípids i la síntesi de cossos cetònics: la cetogènesi.
La cetogènesi s’activa per practicar el dejú intermitent o per adoptar una dieta cetogènica, dues opcions asequibles per aconseguir reduir els atacs de migranya.

Per a activar la cetogénesi ens cal reduir els carbohidrats i augmentar significativament la presència de greixos. Hi ha molt bones raons per a revaloritzar els olis i els greixos.
A 10 consells per a recuperar les bondats dels olis i dels greixos trobaràs moltes opcions per incrementar els greixos a la teva alimentació.

Si estàs interessada en millorar el teu estil de vida i les pautes alimentàries i et sorgeixen dubtes, concerta la teva sessió de regal ara mateix!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut

I tu, què en penses? Explica'ns-ho!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!