L’estrès engreixa!

Quan estàs inquieta, nerviosa, “agobiada“, aclaparada i estressada, menges més i t’engreixes. ScienceDaily ha publicat els resultats d’un estudi que evidencia l’estreta relació que hi ha entre l’estrès i l’obesitat. L’estudi diu que l’estrès provoca sobrepès i obesitat; ens aboca a menjar més copiosament i més sovint, i ens altera el metabolisme.

L’estudi, realitzat pels departaments de Psiquiatria i d’Enginyeria Biomèdica del College of Medicine de la Universitat de Cincinnati, ha analitzat els efectes de l’estrès sobre la conducta alimentària i la ingesta d’aliments en animals exposats a l’estrès.

L'estrès provoca sobrepès i obesitat, prevenir-lo i controlar-lo ens interessa

Els resultats evidencien que l’estrès impacta en la conducta alimentària, produeix canvis endocrins, fisiològics i neuroquímics i que pot provocar sobrepès i l’obesitat. Els gestors de la ingesta, la gana i la sacietat, també es veuen alterats per l’estrès.

L’impacte de l’estrès crònic en la salut i el benestar és considerable. El doctor Pau Torrabadella, cap de la secció de Medicina Intensiva de l’Hospital Germans Trias i Pujol, declara que les persones que suporten estrès crònic segreguen més cortisol, la qual cosa provoca l’aparició d’un dipòsit de greix a l’abdomen, l’anomenada obesitat central, un indicador de risc de malalties coronàries.

Quan l’estrès se’ns activa, entrem en fase d’aprovisionament: mengem més, mengem més sovint, mengem més ràpid i amb voracitat, triem aliments més calòrics, el metabolisme ens redueix la despesa calòrica diària i ens baixa la temperatura corporal; un seguit de mesures per augmentar l’aprovisionament de calories que, avui dia, ens aboca al sobrepès i l’obesitat.

Queda clar que l’estrès ens engreixa i ens mina la salut.

Si les dietes t’han fallat, poder el responsable del sobrepès és l’estrès i necessitem posar l’estrès a ratlla. El programa L’estrès, a ratlla!, t’ajudarà a identificar què t’està estressant i a definir què pots fer per posar l’estrès a ratlla definitivament, guanyaràs salut i qualitat de vida. Posa-t’hi ara mateix. Puc ajudar-te a aconseguir-ho, parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Fonts d’informació:
L’estudi “Link Between Everyday Stress and Obesity Strengthened With Study Using an Animal Model“, publicat al ScienceDaily.
L’estrès és com un turbo, article del doctor Pau Torrabadella, Cap de secció de Medicina Intensiva de l’Hospital Germans Trias i Pujol
“The Heavy Cost Of Chronic Stress”, publicat a The New York Times.

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut, Estrès i qualitat de vida, Gestió emocional
6 comments on “L’estrès engreixa!
  • Sophia Blasco ha dit:

   Hi ha moltes opcions per posar-lo a ratlla, els beneficis que ens pot reportar posar l’estrès a ratlla són considerables.
   Gràcies per comentar, César.

 1. Oriol López ha dit:

  Queda clar que viure estressats no ens convé gens ni mica.

 2. Miriam ha dit:

  Jo tinc majoria de “sí” en aquest test…. la meva fisioterapeuta, ja m’ho va advertir, m’anomena “la dona roca”, dilluns començo ioga… aviam si milloro! i intentaré prendre-m’ho tot més relaxadament.

  • Sophia Blasco ha dit:

   Hi ha moltes opcions per alliberar-nos de l’excés de pressió que patim i retrobar la serenor.
   Si necessites suport professional per posar l’estrès a ratlla compta amb mi, puc ajudar-te a aconseguir-ho.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: