Com fer uns panellets de coco boníssims i facilíssims

Coquitos, de juantiagues, al Flickr

Coquitos, de juantiagues, al Flickr

Les festes tradicionals són una oportunitat per cuinar junts i, a la vegada, per encomanar la passió per cuinar. Si t’encisa cuinar, elaborar aquests panellets de coco amb les persones que t’estimes és una oportunitat extraordinària, gaudireu creant un dolç deliciós i, a la vegada que us regalareu els paladars, poder els encomanaràs la passió per cuinar; un bon regal per a tota la vida. A mi, va estar el pare qui me la va encomanar. Què et sembla la proposta? Som-hi!

Els ingredients són:
250 grams de coco ratllat de ratlladura grossa
250 grams de sucre
3 ous

Els estris que necessitarem són:
– 2 bols, l’un per barrejar els ingredients, l’altre per humitejar-nos les mans a l’hora de fer les boletes dels panellets
– la bàscula per pesar els ingredients
– 1 cullera de fusta per barrejar els ingredients
– 1 espàtula per ajudar-nos  recollir la massa
– 1 cullera de sopa per amidar els panellets
– la llauna de forn per coure’ls
– 1 full de paper de forn per facilitar que els panellets no se’ns aferrin a la llauna

La preparació, pas a pas:
Barrejarem tot el coco ratllat amb tot el sucre.
Incorporarem els ous, un a un, fins aconseguir un massa homogènia.
Deixarem reposar la massa 1 hora per aconseguir que el coco s’hidrati.
Prepararem la llauna, la folrarem amb el paper de forn.
Engegarem el forn i fixarem  la temperatura  a 180 ºC.
Per fer els panellets:
– Ens humitejarem les mans amb aigua per a que la massa no se’ns aferri.
– Utilitzarem una cullera de sopa per fer els panellets de la mida d’una anou.
– Els deixarem una mica cantelluts, així el torrat no serà uniforme i els farà més atractius.
– Els posarem a la llauna amb una separació d’un parell de centímetres.
– Els courem a 180ºC uns 15 minuts, fins que vejam que s’han daurat.
– Esperarem que es refredin una micona per treure’ls de la llauna, en calent estan tous i són fràgils.

La presentació:
En una plata adequada empolsats amb una mica de sucre llustre, com els que ens mostra la imatge, llueixen força.

Algunes variacions:
Podem optar per afegir patata, carabassa o moniato cuits al forn o al vapor. Si afegim algun d’aquests ingredients cal reduir la quantitat d’ous en una proporció adequada o completament. Per exemple:
Variació A: 250 grams de coco, 250 grams de sucre i 250 grams de patata, moniato o carabassa.
Variació B: 250 grams de coco, 250 grams de sucre, 1 ou i 150 grams de patata, moniato o carabassa.

Aquests panellets encisen! Gaudiu-ne i bon profit!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Compartir és estimar! de Jose Mondo

Tagged with:
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!, Com fer ...
3 comments on “Com fer uns panellets de coco boníssims i facilíssims
  1. Estela Bayarri ha dit:

    I, a més a més, el coco és un aliment amb unes propietats molt interessants i úniques! http://vida-de-sabor-autentic.blogspot.com.es/2013/11/coco-superaliment-amb-propietats-molt.html

I tu, què en penses? Explica'ns-ho!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book
%d bloggers like this: