
Coquitos, de juantiagues, al Flickr
Les festes tradicionals són una oportunitat per cuinar junts i, a la vegada, per encomanar la passió per cuinar. Si t’encisa cuinar, elaborar aquests panellets de coco amb les persones que t’estimes és una oportunitat extraordinària, gaudireu creant un dolç deliciós i, a la vegada que us regalareu els paladars, poder els encomanaràs la passió per cuinar; un bon regal per a tota la vida. A mi, va estar el pare qui me la va encomanar. Què et sembla la proposta? Som-hi!
Els ingredients són:
250 grams de coco ratllat de ratlladura grossa
250 grams de sucre
3 ous
Els estris que necessitarem són:
– 2 bols, l’un per barrejar els ingredients, l’altre per humitejar-nos les mans a l’hora de fer les boletes dels panellets
– la bàscula per pesar els ingredients
– 1 cullera de fusta per barrejar els ingredients
– 1 espàtula per ajudar-nos recollir la massa
– 1 cullera de sopa per amidar els panellets
– la llauna de forn per coure’ls
– 1 full de paper de forn per facilitar que els panellets no se’ns aferrin a la llauna
La preparació, pas a pas:
Barrejarem tot el coco ratllat amb tot el sucre.
Incorporarem els ous, un a un, fins aconseguir un massa homogènia.
Deixarem reposar la massa 1 hora per aconseguir que el coco s’hidrati.
Prepararem la llauna, la folrarem amb el paper de forn.
Engegarem el forn i fixarem la temperatura a 180 ºC.
Per fer els panellets:
– Ens humitejarem les mans amb aigua per a que la massa no se’ns aferri.
– Utilitzarem una cullera de sopa per fer els panellets de la mida d’una anou.
– Els deixarem una mica cantelluts, així el torrat no serà uniforme i els farà més atractius.
– Els posarem a la llauna amb una separació d’un parell de centímetres.
– Els courem a 180ºC uns 15 minuts, fins que vejam que s’han daurat.
– Esperarem que es refredin una micona per treure’ls de la llauna, en calent estan tous i són fràgils.
La presentació:
En una plata adequada empolsats amb una mica de sucre llustre, com els que ens mostra la imatge, llueixen força.
Algunes variacions:
Podem optar per afegir patata, carabassa o moniato cuits al forn o al vapor. Si afegim algun d’aquests ingredients cal reduir la quantitat d’ous en una proporció adequada o completament. Per exemple:
Variació A: 250 grams de coco, 250 grams de sucre i 250 grams de patata, moniato o carabassa.
Variació B: 250 grams de coco, 250 grams de sucre, 1 ou i 150 grams de patata, moniato o carabassa.
Aquests panellets encisen! Gaudiu-ne i bon profit!
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
I, a més a més, el coco és un aliment amb unes propietats molt interessants i úniques! http://vida-de-sabor-autentic.blogspot.com.es/2013/11/coco-superaliment-amb-propietats-molt.html
Gràcies per compartir les propietats del coco, molt interessants!
Reblogged this on Celler-Adocse.