
Lemonade, de Becky Stern, al Flickr
Un got de llimonada natural té moltes bondats: t’equilibra el PH, et cuida la pell, t’activa el sistema digestiu, t’ajuda a perdre pes, t’energitza, t’hidrata, et revitalitza i et refresca!
Les 10 bondats d’un got de llimonada natural són:
1. Tonifica el sistema digestiu: el suc de llimona alleuja la indigestió, l’acidesa estomacal, la flatulència i els eructes. Estimula les secrecions gàstriques i ajuda a expulsar els paràsits intestinals. Millora la motilitat intestinal evitant l’estrenyiment. És un bon tònic hepàtic i impedeix la generació de càlculs biliars.
2. Cuida la pell. La llimona és un antisèptic natural, rica en vitamina C i amb un poderós efecte rejovenidor. Molt útil cas d’irritacions, úlceres, picadures d’insectes, herpes labial, acne i fongs a les ungles.
3. Cuida les dents. Un massatge amb suc de llimona a les genives pot aturar el sagnat de les genives inflamades. Fer gargarismes amb suc de llimona, 50% de suc i 50% d’aigua, t’ajudarà a eradicar l’halitosi.
4. Cura les infeccions de la gola. La llimona, per les seves propietats antibacterianes, és bona cas d’infeccions de la gola com la faringitis i els refredats. Fer gargarismes amb suc de llimona, 50% de suc i 50% d’aigua, t’hi ajudarà.
5. Ajuda a perdre pes. Si optes per un bon got de llimonada casolana en comptes d’un refresc comercial, t’estalvies d’ingerir entre 100 i 150 kilocalories.
6. Ajuda a rebaixar la pressió arterial reduint el risc d’atac de cor i de vessament cerebral. La llimona conté molt potassi, el potassi t’ajudarà a normalitzar la pressió arterial alta, a evitar el marejos i a reduir el risc de patir un atac de cor o un vessament cerebral. A més a més, tonifica els vasos sanguinis, combat l’arteriosclerosi i estimula la formació de glòbuls vermells, molt recomanable cas d’anèmia.
7. Cuida el sistema respiratori. Els refredats i la grip milloren amb la llimonada natural; afavoreix la producció de moc, alleuja l’asma i reforça el sistema immunològic.
8. Alleuja el reumatisme, i té propietats diürètiques i depuratives.
9. Redueix la febre promovent la transpiració.
10. Purifica la sang, ajuda a eliminar bacteris i toxines del cos.
Quantes bondats juntes, anima’t a aprofitar-les i a compartir-les!
Si a més a més d’aprofitar totes aquestes bondats, vols regalar-te el paladar, et suggereixo una refrescant recepta de llimonada natural.
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Documentat a:
Llimona, principis actius i accions farmacològiques
Reblogged this on Celler-Adocse.
Com pot ser que, si la llimona té un alt contingut d’àcid cítric, rebaixi l’acidesa d’estòmac? En sabeu l’explicació?
L’acidesa que anomenem d’estómac, realment és d’esòfag i, la majoria de vegades, està provocada per regurgitacions de suc gàstric a l’esòfag que no està preparat per suportar els nivells d’acidesa que suporta la mucosa gàstrica i en perceben la cremor.
Hi ha dos factors que fan que la llimonada ens calmi l’acidesa:
– L’acidesa de la llimonada ajuda a estimular el tancament de l’esfínter de l’esòfag que és sensible al nivell de pH.
– I, a més a més, en passar la llimonada per l’esòfag, el neteja de sucs gàstrics i això ens calma.
Dedicaré una entrada a remeis casolans per a l’acidesa d’estómac.
En una entrevista a la Montse Bradford, vaig escoltar que la llimona és àcida però un cop dins l’organisme es torna alcalina.
A l’estiu, a la nevera sempre tinc llimonada. Un refresc bo, natural i assequible a totes les butxaques
En relació a l’acidesa dels sucs gàstrics, la llimona és menys àcida.
El suc de llimona té un pH ≈ 2,3.
El sucs gàstrics tenen un pH que pot arribar a 1.00.
Gràcies Marta.