L’estrès danya l’ADN

La doble hèlix de l'estructura de l'ADNInvestigadors de la Duke University Medical Center han descobert el mecanisme a través del qual l’estrès danya l’ADN.

La ment i el cos humà responen a l’estrès amb l’activació del sistema nerviós simpàtic i alliberant adrenalina i noradrenalina. L’activació de la resposta a l’estrès és generalment transitòria i va acompanyada d’immunosupressió, inhibició del creixement i altres mecanismes que poden ser perjudicials a llarg termini. Quan l’estrès es cronifica, la resposta pot anar associada a malalties, com ara les úlceres pèptiques o els trastorns cardiovasculars i, ara, els estudis epidemiològics indiquen clarament que l’estrès crònic provoca danys en l’ADN . Aquests danys en l’ADN, induïts per l’estrès, poden promoure l’aparició de tumors.

L’estrès crònic es caracteritza per les taxes elevades d’adrenalina, i aquesta adrenalina és la que provoca, indirectament, danys en l’ADN. Els científics han descobert el mecanisme molecular pel qual l’adrenalina provoca la disminució sostinguda dels nivells de la proteïna P53, una proteïna supressora del desenvolupament de tumors i considerada la “guardiana del genoma” ja que impedeix que s’hi produeixin alteracions. L’estudi ha revelat que els danys en l’ADN s’acumulen en resposta a l’estrès crònic.

Controlar l’estrès t’interessa, El programa L’estrès, a ratlla!, t’ajudarà a identificar què t’està estressant i a definir què pots fer per posar l’estrès a ratlla definitivament, guanyaràs salut i qualitat de vida. Posa-t’hi ara mateix. Puc ajudar-te a aconseguir-ho, parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Bibliografia:
La nota de premsa At Last, A Reason Why Stress Causes DNA Damage que ha publicat la Duke University Medical Center
L’article A stress response pathway regulates DNA damage through β2-adrenoreceptors and β-arrestin-1 ha estat publicat a Nature
L’ADN a la Viquipèdia

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Alimentació i salut, Estrès i qualitat de vida, Gestió emocional
4 comments on “L’estrès danya l’ADN
 1. Oriol López ha dit:

  Mantenir l’estrès a ratlla, més important del que ens pensem.

 2. Salut ha dit:

  He sentit que les oscil-lacioms de l’estrès provoquen migranya.
  Saps com es pot controlar-ho per viure amb mès qualitat?

  • Sophia Blasco ha dit:

   Hola Salut,
   Ajudar-te a posar l’estrès a ratlla és una de les meves especialitats. Aprofita la teva sessió de regal, per concertar-la:
   – Truca’m al 657 825 188
   – O escriu-me a sophiablasco@gmail.com
   Que tinguis un molt bon dia,
   Sophia

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: