La xocolata, un regal dels déus!

La xocolata és un regal dels déusMenjar xocolata podria estar associat a una reducció significativa dels risc de certs trastorns cardiovasculars, segons han revelat les investigacions de la Universitat de Cambridge, publicades a la British Medical Journal.
Els investigadors han recollit els resultats de set estudis, on han participats 114.000 persones, i han descobert que les persones que consumeixen xocolata habitualment presenten, respecte de les que habitualment no en mengen:

  • Una reducció del 37% en el risc d’accident cardiovascular.
  • Una reducció del 29% en el risc de vessament cerebral.

Encara que els beneficis de la xocolata són clars, com que la xocolata comercialment disponible és molt calòrica, degut als sucres afegits, recomanen optar per la xocolata negra.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Bibliografia:
Nota de premsa Eating chocolate cuts risk of heart disease, publicada per la Cambridge University el 30 d’agost de 2011.

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
10 comments on “La xocolata, un regal dels déus!
  1. Montse ha dit:

    Mmmm! Només em faltava que algú me’n dónes arguments a favor. A més a més, assaborir lentament, sense presses, posant-hi els cinc sentit com es desfà un bocí en el paladar de ben segur ens ha de fer segregar una bona onada d’endorfines (s’ha notat molt que la xocolata m’encanta? :D )

    • Sophia Blasco ha dit:

      La descripció d’assaborir la xocolata que fas és encomanadissa!
      S’ha notat una micona que en gaudeixes amb els 6 sentits!

  2. Oriol López ha dit:

    M’encanta… Sobretot la que està pujadeta de cacau, amb poc sucre…

  3. joan ha dit:

    Jo només la puc prendre amb alt percentatge de cacau. La veritat és que em costa fer-ho lentamente.Me entra una ansietat devoradora. He de aprenda a assaborir-la.

    • Sophia Blasco ha dit:

      Podem adoptar les pautes de la Montse.
      Poder darrere l’ansietat devoradora que esmentes ja un desig vetat i contingut.
      Aquest desitjos continguts sols s’apaguen satisfent-los. Per molt que els vullgam contenir ells sempre se’n surten amb la seva.
      I, a més a més, ens segresten el goig de satisfer-los, com que ens hem de dedicar en cos i ànima a contenir-los …

  4. Josep Maria ha dit:

    Fa anys que només en menjo de negra. I l’article em dóna la raó!

    La que trobo millor (en funció de la relació entre qualitat i preu) és la Nestlè-postres per a fondre, que hom pot menjar sense que calgui fondre-la. És aquella que va embolicada amb paper marró, sense color imprès. Si algú en coneix alguna de millor, li prego que m’ho digui (no em digueu la Lindt, que és caríssima, sense que això vulgui dir que sigui millor).

    • Sophia Blasco ha dit:

      La que més ens agrada a nosaltres és la xocolata Moser Roth negra 70% que trobem als establiments ALDI.
      Altra delícia que preparen els xocolaters Moser Roth és la que incorpora ametlla i pell de taronja en làmines finíssimes.
      Anem expressament a l’Aldi per la xocolata Moser Roth.
      Gràcies per compartir la teva xocolata preferida i ja ens contaràs.

      • Josep Maria ha dit:

        Gràcies de la informació. Ara mateix no conec cap establiment Aldi, però en cercaré un prop de casa, compararé la xocolata que compro jo amb la que em dieu i ja us faré saber el que m’ha semblat.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: