Com preparar un Pastís de Taronja, bo de debò!

Flourless Orange Cake, de The Integer Club al FlickrIngredients
1 taronja, emprarem la carn completa i la pell.
3 volums  de farina
2 volums de sucre
1 volum d’oli d’oliva, o de gira-sol
3 ous
1 sobret de llevat químic
1 pessiguet de sal

Estris necessaris
2 bols per barrejar separadament els ingredients líquids de la farina i el llevat
1 remenador o batedor
1 tasseta de te per mesurar
1 motlle mitjà
1 picadora per picar la pella i la carn de la taronja

Preparació pas a pas
1.- Preparem el motlle, l’untarem amb l’oli, o amb mantega, i l’empolsarem amb farina, o amb pa ratllat, també anomenat farina de galeta.
2.- Pelarem la taronja molt fina i reservarem la pell.
3.- Traurem la pell blanca de la taronja, li deixarem la carn neta.
4.- Amb la picadora, picarem la carn de la taronja i mesurarem quant fa de volum; aquest serà el volum de referència per mesurar la farina, el sucre i l’oli. Posarem la carn de la taronja triturada en el bol de treball.
5.- Amb la picadora, picarem, molt finament, la pella de la taronja junt amb els 2 volums de sucre i els afegirem al bol de treball; aquesta és la clau de l’aroma del pastís.
6.- Afegirem 1 volum d’oli al bol.
7.- Posarem els 3 ous al bol de treball.
8.- En aquest moment, hi afegirem el pessiguet de sal.
9.- Batrem els ingredients següents: l’oli, la carn i la pella de la taronja, el sucre i els ous, abans d’afegir-hi la farina i el llevat químic.
10.- En un altre bol, barrejarem el sobre de llevat químic i els 3 volums de farina.
11.- Arribat aquest punt, afegirem la mescla de farina i llevat al bol on tenim els ingredients líquids, a poc a poc, ho barrejarem bé per evitar els grumolls.
12.- Abocarem la preparació al motlle.
13.- Encendrem el forn i el programarem a 180ºC.
14.- Molt important! Deixarem reposar el pastís 30 minuts abans d’enfornar-lo per a que el llevat químic treballi bé.
15.- El courem 30, o 40 minuts, a 180ºC
16.- Verificarem que estigui cuit punxant-lo al centre amb un escuradents, si l’escuradents surt net, el pastís està cuit.

Presentació
Utilitzarem sucre de llustre per donar-li el darrer toc abans de presentar-lo a taula.

Algunes variacions
Podem adoptar la decoració del “Flourless orange cake” (Pastís de taronja sense farina) que utilitza un almívar preparat amb el suc d’una taronja, la pell tallada en juliana i 155 grams de sucre per banyar el pastís. Aquesta recepta, com que utilitza farina d’ametlla en comptes de farina de blat, és apta per a persones celíaques.

La Laura Bashar decora el seu “Orange Upside Down Cake” (Pastis de taronja tombat) coent-lo sobre una base de caramel i rodanxes de taronja, i li dóna el tomb per servir-lo. Caramel·litza, en una paella antiadherent o al mateix motlle, 2 cullerades de sucre morè amb 2 cullerades de mantega sense sal, quan el caramel és al punt, el retira del foc i hi afegeix 2 taronges a rodanxes fines. Sobre aquesta base, aboca la massa del pastís i el cou. El serveix posant la base amb les rodanxes de taronja a la part de dalt.

Gaudeix d’aquest deliciós Pa de Pessic de Taronja, t’encisarà i és fàcil de preparar!

Bon profit!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Compartir és estimar! de Jose Mondo

Tagged with:
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!, Com fer ...
8 comments on “Com preparar un Pastís de Taronja, bo de debò!
  1. L'avi Joaquim escrigué:

    Veig que una de les amigues de la meva web http://www.4barres.cat ha fet un enllaç a aquesta recepta, que per cert fa venir ganes de tastar-la.
    Salut.

  2. Sophia Blasco escrigué:

    Ara mateix l’he enfornat; avui, el decoraré amb l’almibar de suc i pell de taronja; aquest pastís encisa!

  3. Oriol López escrigué:

    Quina bona pinta que fa, com deu d’estar-ne de bo!

  4. M. Olivet escrigué:

    Una abraçada Sophia, encara que no em convé gaire per allò dels quilos de més però ho provaré perquè fa una pinta!

I tu, què en penses? Explica'ns-ho!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book
%d bloggers like this: