La felicitat, un efecte secundari

Viktor Frankl, del Prof. Dr. Franz Vesely, a la Viquipèdia

Viktor Frankl, del Prof. Dr. Franz Vesely, a la Viquipèdia

“No persegueixis l’èxit directament. Com més el persegueixis, com més t’hi focalitzis en assolir-lo, més inabastable et serà. Per assolir la felicitat, per exemple, no ens interessa fer d’ella el nostre objectiu, la felicitat es dóna com un efecte secundari. Quan ens dediquéssim personalment a una causa major, diferent de nosaltres mateixos, llavors serà quan la felicitat es produirà com un valor afegit. La felicitat es donarà, i la mateixa regla val per a l’èxit; deixa’l que succeeixi, no t’hi amoïnis, t’arribarà. Escolta la teva veu interior, fes allò que et demana de fer, i fes-ho el millor que puguis. Llavors te n’adonaràs que, amb el temps, amb el transcurs del temps, l’èxit es presentarà precisament perquè t’havies oblidat de pensar-hi.”
Viktor Frankl, a Ein Psychologe erlebt das Konzentrationslager”, publicat en català com L’home a la recerca de sentit per Edicions 62.

La felicitat és la sal de la vida, i apareix com un valor afegit, com un efecte secundari. Perseguir-la, la transforma en inabastable.
Quan escoltes els altres i ignores la teva veu interior, negant-te el dret a ser, la felicitat et defuig, l’ofegues. Quan escoltis el teu cor, quan facis allò que et demana de fer i ho facis de la millor manera que puguis, serà quan la felicitat farà acte de presència, tal com ens indica el doctor Viktor Emil Frankl.
De vegades, el cor et demana viure contracorrent i això et fa por. Però viure a contracor et farà impossible assolir la felicitat. Harmonitzant la relació amb la teva essència, escoltant-la, acceptant-la i respectant-la, defenses el teu dret a ser qui ets i a ser com ets. Si fer-ho se’t fa difícil, pots comptar amb mi per ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Viktor Emil Frankl, neuròleg, psiquiatra i filòsof austríac, creà la logoteràpia. Va sobreviure als camps de concentració nazis d’Auschwitz i Dachau i, a partir d’aquesta experiència, escrigué el llibre L’home a la recerca de sentit.

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!
2 comments on “La felicitat, un efecte secundari
  1. Xus ha dit:

    Jo crec que la felicitat quan més la busques o insisteixes en que la puguis disfrutar més dificil sera trobarla. La felicitat es un cami que tu fas dia a dia i en aquest cami pot assoborir la felicitat, com deia no se qui…-la llibertat es fer el que vulguis , la felicitat es estimar el que fas..

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: