El suc de fruita NO és tan saludable

Florida Orange Juice 1951, de 1980sUnlimited, al Flickr

Florida Orange Juice 1951, de 1980sUnlimited, al Flickr

Encetar el dia amb un suc de fruita crèiem que era saludable, però l’estudi “Researchers find link between blueberries, grapes and apples and reduced risk of type 2 diabetes“, publicat al British Medical Journal, ha posat al descobert que pot augmentar significativament el risc de patir diabetis tipus 2; per contra, menjar-nos la fruita a mos rodó pot reduir-ne el risc fins un 33%.

A l’estudi, les persones que menjaven 3 racions de suc de fruita setmanalment, en substituir-les per la mateixes racions de fruites a mos rodó, van aconseguir reduir el risc de patir diabetis tipus 2.
La reducció del percentatge de risc de patir diabetis tipus 2 variava en funció de les fruites: amb els nabius s’arribà a reduir fins un 33%, amb el raïm, fresc o pansa, fins al 19%, amb les pomes i les peres fins al 14% i amb els plàtans fins al 13%.

Sweetness, de Marina del Castell, al Flickr

Sweetness, de Marina del Castell, al Flickr

Les raons que assenyalen els investigadors com responsables d’incrementar el risc de patir diabetis tipus 2 associades a la ingesta de sucs de fruita són la rapidesa amb que els líquids passen de l’estómac a l’intestí i els canvis ràpids dels nivells sèrics de glucosa i d’insulina que provoquen.

A Catalunya, més de 500.000 persones pateixen diabetis. La diabetis tipus 2 comporta complicacions com l’amputació de membres, la ceguesa, la insuficiència renal, malalties cardiovasculars i vessament cerebral.

Pots reduir fins el 33% el risc de patir diabetis tipus 2 menjant-te la fruita a mos rodó. A més a més, aquí tens 11 bons trucs per barrar el pas a la diabetis tipus 2.

Reduir el risc de patir diabetis tipus 2 ens interessa!
Paga la pena posar-s’hi! Si consideres que et cal ajuda, parlem-ne.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
One comment on “El suc de fruita NO és tan saludable

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: