
Bacon-Avocado, a la Viquipèdia
A l’alvocat, els asteques l’anomenaven, en la llengua nàhuatl, “ahuacatl” i l’empraven per preparar guacamole, un plat de la seva cuina del que n’és l’ingredient principal.
Els alvocats ens aporten:
– Fibra alimentària
– Potassi
– Vitamines C, K, B6 i àcid fòlic (B9)
– Antioxidants carotenoides, la carn més verda de l’alvocat, la que hi ha sota la pell, conté l’antioxidant anomenat luteïna
– Àcid oleic , també anomenat omega 9, molt important per al cervell, per al sistema cardiovascular i per a gestionar els nivells de sucre a la sang
– Àcids grassos insaturats, molt beneficiosos per al cor
Els alvocats són un ingredient de luxe per elaborar plats deliciosos i saludables.
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Documentat a: WebMED a l’entrada 8 Healthy Facts About Avocados
Receptes amb alvocat:
Torrada d’alvocat i olivada, tal com la preparen al restaurant La Creperia, de Vic, publicada al blog La Petita Vegana.
Altres receptes per preparar l’alvocat (en anglès) a la web dels Alvocats de Califòrnia.
[…] els albercocs secs, la xocolata, la fruita seca, les patates, els brots de bambú, els plàtans, els alvocats, els fesols de soja, el segó, les fruites, les verdures, la carn i el peix són rics en […]
[…] els albercocs secs, la xocolata, la fruita seca, les patates, els brots de bambú, els plàtans, els alvocats, els fesols de soja, el segó, les fruites, les verdures, la carn i el peix són rics en […]
Reblogged this on Celler-Adocse.
Sophia interessant aquesta entrada sobre les bondats de l’Alvocat. És un superaliment, està de moda i està “en tendència” i és tant bo en tots els sentits que tots en volem menjar…per això el seu preu puja i puja http://www.lavanguardia.com/comer/materia-prima/20161109/411685735852/precio-aguacate-maximo-historico-consumo-masivo.html
Hi ha molts super-aliments, la immensa majoria de fruites, verdures i llegums ho són, de vegades, com que ens focalitzem en uns més que en altres, alguns guanyen visibilitat i ens sembla, sols ens sembla, que tenen més bondats que altres.
Ens interessa diversificar la ingesta de verdures, fruites i llegums al màxim, totes ens aporten nutrients, energia i salut. Gràcies per comentar Jordina