Paraules màgiques

"¿Crees en la magia?", d'Andrés Nieto Porras, Flickr

¿Crees en la magia?“, d’Andrés Nieto Porras, Flickr

Les investigacions conclouen que els nostres pensaments són potents generadors de felicitat, o d’infelicitat. Les paraules influeixen en els nostres pensaments. Segons diverses investigacions de psicologia social, canviant algunes paraules d’ús quotidià podem aconseguir un efecte positiu en els nostres pensaments, en els nostres sentiments i en les nostres relacions.

Aquestes cinc paraules màgiques poden influir positivament a la teva vida:

1. “Alguns, algunes”
Utilitzar la paraula “alguna cosa” en lloc de “tot”, “cap” o “res” té el poder de donar-te perspectiva de les situacions, visibilitzar la diversitat i reduir les generalitzacions.
Per exemple, “Algunes coses no van tan bé com m’agradaria” és preferible a “Aquesta setmana res no està funcionant”.

2. “I”
Adoptar l’ús de la paraula “i” en comptes de “però” t’obre la porta al diàleg i t’estalvia entrar en conflicte innecessàriament.
Per exemple, “Estic d’acord amb la majoria del que estàs dient i me pregunto si podríem examinar aquest aspecte en particular” t’obre la porta a comentar, a argumentar i a  aclarir, a la vegada que la persona amb la que estàs parlant se sent valorada i escoltada.

3. “No”
Respondre amb un “no” quan vols dir “no” defensa el teu dret a ser qui ets i a ser com ets i millora les relacions amb les persones que t’envolten.
Per exemple, dir “no” a una proposta que no t’interessa demostra que et respectes. A la vegada que dir “no” a una cosa significa dir “sí” a una altra; t’allibera temps i energia per dedicar-los a allò que realment vols.

4. “Gràcies”
Té un efecte positiu immediat a la teva vida i a la de les persones que t’envolten. En apreciar les coses bones de la vida i expressar la teva gratitud, estàs reforçant l’optimisme.
Per exemple, enviar una nota d’agraïment a la persona que t’ha fet el dia més agradable et farà sentir molt bé, a tu i a la persona que el rebi.

5. “Ho sento, me sap greu”
És molt important en les relacions interpersonals, desperta sentiments positius i promou la bona voluntat en la relació, pots utilitzar-les en diverses situacions:
– Per responsabilitzar-te de les transgressions que puguis haver fet i assumir-ne les conseqüències. Per exemple, “Me sap greu, m’hagués agradat arribar puntual…”.
– Per expressar empatia amb una altra persona que ha patit un greuge o una dificultat. Per exemple, escoltar les queixes d’una companya i respondre-li alguna cosa com: “Sento que hagi estat una situació tan complicada, déus estar esgotada.”

Aquests paraules màgiques poden fer-te la vida més agradosa, adopta-les avui mateix, hi tens molt a guanyar!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Traducció i adaptació de 5 Tiny Words and Phrases that Can Transform Your Life

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Com fer ..., Gestió emocional, Relacions Personals
3 comments on “Paraules màgiques
  1. rosa d'ibur ha dit:

    Reblogged this on rosa d'ibur: versos i vida and commented:
    Molt sovint no som conscients -o no ens acabem de creure- del poder de les paraules que utilitzem. Penso que val la pena que ho explorem perquè hi ha en joc la nostra vida.

  2. Marta ha dit:

    Que n’és d’important tenir en compte o estar una mica atents a la nostra forma de parlar,
    mirava aquestes paraules i bé, no sembla pas tant dificil incorporar-les i fer alguns petits canvis quan parlem.
    Cal tenir-ho en compte, amb una mica de cura podem obtenir resultats excel.lents.
    Gràcies Sophia!!!!
    A mi em cal canviar algunes cosetes …

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!