El doctor Dale Bredesen, al llibre “El fin del Alzheimer“, exposa el protocol que ha donat molt bons resultats per revertir la davallada cognitiva que provoca la malaltia de l’Alzheimer. El protocol aborda identificar i evitar l’exposició als factors que provoquen la producció de plaques d’amiloide i promou la reconstrucció de sinapsis.
També hi recull alguns dels factors de risc que ens poden abocar, amb molta probabilitat, a patir Alzheimer, com:
- Menjar molt de sucre per provocar-nos pics d’insulina
- Atipar-nos de carbohidrats refinats, aliments processats, carn de vedella hormonada i greixos trans produïts artificialment hidrogenant-los
- Evitar menjar verdures i fruites fresques
- Anar a tot arreu en cotxe
- Procurar no fer exercici
- Patir molt d’estrès
- Dormir poc i malament
El protocol que ha possibilitat revertir l’Alzheimer consisteix, entre d’altres, en:
- Adoptar una dieta rica en fruita i verdura fresca, greixos naturals, peix blau i peix criat a alta mar, no de piscifactoria; una dieta lliure d’aliments processats i baixa en midons i sucres
- Practicar un dejuni diari de 12 hores entre l’hora de sopar i l’hora d’esmorzar per mantenir els nivells d’insulina baixos. Sopar 3 hores abans d’anar a dormir ens ho farà fàcil, és l’anomenat Keto Flex 12/3
- Reduir l’estrès amb meditació, ioga, música o altres mitjans
- Dormir almenys 8 hores per la nit
- Fer com a mínim 30 minuts d’exercici entre 4 i 6 vegades a la setmana; ballar també compta com a exercici
- Crear noves sinapsis jugant a cartes, aprenent una llengua nova, fent puzles, utilitzant la mà que habitualment no utilitzem per fer coses com dibuixar, pentinar-nos, menjar…
- Proporcionar-nos una molt bona higiene bucal i dental; s’ha observat que els bacteris que ens provoquen gingivitis, poden passar de la boca al cervell i augmentar el risc de patir la malaltia d’Alzheimer, segons l’article Good oral health may help protect against Alzheimer’s
- Millorar la salut intestinal amb probiòtics i prebiòtics
- Evitar beure alcohol
El vídeo següent recull la conferència “Reversing Alzheimer’s Disease” que va fer el doctor Dale Bredesen al Silicon Valley Health Institute el 17 de novembre de 2016, on exposà el protocol i presentà testimonis de pacients que han aconseguit revertir l’Alzheimer seguint aquest protocol:
El vídeo següent, subtitulat en castellà, correspon a la conferència, de novembre del 2015, pronunciada pel doctor Bredesen a la 56th Annual Conferènce de l’American College of Nutrition. Translational nutrition: Optimizing Brain Health:
La davallada cognitiva que provoca l’Alzheimer provoca nivells de dependència extrema, els bons resultats de l’adopció d’aquest protocol per prevenir i revertir l’Alzheimer són una molt bona notícia que ens omple d’esperança.
Fonts:
L’estudi “Reversal of cognitive decline in Alzheimer’s disease” recull els detalls i els bons resultats del protocol dissenyat pel doctor Bredesen
Les notes publicades a “Happy Healthy Long Life – The Healthy Librarian” fan un resum dels principals punts del llibre “The End of the Alzheimer’s; the First Program to Prevent & Reverse Cognitive Decline”
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Sophia gràcies per treballar i cercar en aquest tema. És molt important conèixer aquest protocol xq no és difícil de seguir i ens pot ajudar molt en la prevenció. És molt bona noticia.
És molt interessant el tema dels sucres i els midons. Inicio la reducció dels midons que per mi és un esforç amb el pa. Parles de midons refinats oi?, doncs tornaré al meu pa d’espelta, és correcte oi?.Molt important cuidar-nos bé, en dieta, en exercici, en el son saludable… si,si la prevenció és essencial, de fet, la sanitat catalana funciona amb protocols de prevenció i ha donat molt bons resultats.
La reducció de midons i sucres és un factor molt important.
Optar per l’espelta o els pans integrals és una bona opció si també va acompanyada de la reducció de la quantitat. D’un gra d’arròs o de blat integral, no refinat, més del 90% és midó. Paral·lelament, necessitem incrementar els greixos naturals, són essencials per a la salut.
Gràcies Marta!