15 factors que poder t’impedeixen aprimar-te

“Day 3 of 30 – 134 lbs”, de Dana Robinson, al Flickr

De vegades, fas canvis a la dieta i a l’estil de vida i, malgrat l’esforç, no t’aprimes gens; poder algun d’aquests 15 factors t’impedeix aprimar-te:

1. Interpretes les oscil·lacions de pes que et dóna la bàscula com variacions del teu greix corporal.
Les variacions en el pes són normals, fixa’t en la tendència per valorar els guanys, et suggereixo seguir certes pautes per pesar-te.
Si et peses cada dia, observaràs que el teu pes oscil·la molt, això no vol dir que el teu pla no funcioni; hi ha molt factors determinant el pes: la quantitat de sal i de fibra dels àpats determina la retenció d’aigua, certes hormones retenen aigua, a quina hora et peses i la roba que portes també hi compten.
Recorda que perdre pes no és sinònim de perdre greix.
Per ajudar-te a valorar quant t’estàs aprimant pots utilitzar altres indicadors, a més a més de la bàscula, la cinta mètrica per mesurar-te la cintura, l’evolució del teu percentatge de greix corporal o com et queda la roba.

2. Ingereixes gran quantitat de calories procedents de carbohidrats.
Incrementar els greixos saludables i reduir els carbohidrats et donarà bon resultat.

3. Menges sense parar atenció
Quan mengis, menja, estalvia’t distreure’t mirant la televisió o discutint temes delicats que et puguin alterar emocionalment, procura’t un ambient tranquil que t’ajudi a menjar asserenadament, mastegant bé i assaborint cada mossegada; d’aquesta manera percebràs la sacietat a temps.

4. Fa temps que segueixes una dieta hipocalòrica
Les dietes hipocalòriques provoquen l’efecte io-io.
Pot ser que el teu cos s’hagi adaptat reduint el metabolisme, ara ja et vas engreixant a poc a poc menjant exactament el mateix que menjaves fa uns mesos.

5. NO t’alimentes bé.
Una dieta ha de ser nutritiva i saludable.
Rebutja els productes excessivament processats i “light” i adopta una dieta saludable completa i variada.
Para compte! Si redueixes sobtadament la quantitat de calories, pots activar el mecanisme d’adaptació a la fam i encara t’engreixaràs més. Compte amb les dietes miracle, són un risc per a la salut.

6. Menges massa fruita seca
La fruita seca és molt nutritiva i rica en greixos saludables. L’alta densitat d’energia que conté fa que puguis menjar-te una bosseta de fruita seca sense quasi adonar-te’n i ja has ingerit moltes més calories de les que t’aporta un àpat complet: Moderar la quantitat de fruita seca de la teva dieta reduirà les calories ingerides significativament.

7. Menges massa làctics.
Els aminoàcids de la proteïna de la llet poden provocar-te pics d’insulina, la insulina et baixa la taxa de glucosa en sang i t’activa la gana.
Redueix la ingesta de llet, de formatge i de iogurt i recorda que hi ha molts altres aliments riquíssims en calci.

8. Menges edulcorants artificials
Diversos estudis han posat en evidència que els edulcorants artificials poden afectar-te la gana, menges més calories i et provocaran augment de pes a mig i llarg termini.
Si utilitzes edulcorants artificials, proposa’t estalviar-te’ls.

9. Sempre estàs menjussant
No existeix un benefici clar provat del fet de menjar molts àpats petitets. Si és el teu cas, prova de reduir el nombre d’àpats a un màxim de 5 i respecta un interval màxim d’unes 4 hores entre ells.
Algunes persones menjussen per neguit, si és el teu cas, t’interessa resoldre allò que et neguiteja, si no ho fas, no t’aprimaràs, compta amb mi per aconseguir-ho, parlem-ne!

10. Et permets certes llicències amb massa freqüència
Picar unes patatones, beure’t un got de refresc ensucrat o de cervesa, de tant en tant, poden malbaratar-te els guanys que estàs aconseguint.

11. Vius amb un nivell d’estrès considerable.
Poder el teu cos està sobrecarregat i estressat i l’estrès engreixa, si no poses l’estrès a ratlla, no aconseguiràs aprimar-te. Fes el test per avaluar si l’estrès t’està engreixant. Hi ha moltes estratègies per posar l’estrès a ratlla.

12. No dorms prou.
Dormir prou i bé és essencial per a la salut; estudis científics han posat en evidència que dormir poc està relacionat amb el sobrepès i l’obesitat.
Dormir poc pot provocar-te més gana, més cansament i més sedentarisme. Si no dorms bé, difícilment aconseguiràs aprimar-te.
Segueix aquests consells per dormir bé: Evita la cafeïna passat migdia, dorm en completa foscor, evita l’alcohol, programa’t l’exercici físic al matí o a primeres hores del vespre, fes quelcom relaxant abans de dormir, ves al llit a la mateixa hora cada nit, fes un cop d’ull a 12 claus per vèncer l’insomni i, si consideres que pateixes trastorns del son, consulta el teu metge.

13. Fas exercici per cremar calories
Les calories cremades fent exercici, generalment, són insignificants i poden ser fàcilment reposades al proper àpat.
L’exercici és fonamental per a la salut física i mental, a mig i llarg termini millorarà la teva salut metabòlica, t’augmentarà la massa muscular i l’agilitat et farà sentir bé.
Un exercici moderat, com caminar mitja hora al dia t’aportarà beneficis espectaculars, estem dissenyats per moure’ns.
Estudis recents sobre exercici físic i despesa energètica han descobert que optar per un programa d’exercicis sense modificar l’alimentació pot comportar-te un augment de pes.

14. Prens un medicament que et provoca l’augment de pes
Hi ha certs medicaments que poden provocar augment de pes.
Fixa’t en els efectes secundaris dels medicaments que estàs prenent, mira si hi consta l’augment de pes i, si és el cas, consulta el teu metge, poder hi ha altres opcions que no t’engreixin.

15. Les teves expectatives són poc, o gens, realistes
Aprimar-te requereix temps. El teu cos necessita temps per aprimar-se. Allò que és rellevant és la tendència.

Tenir en compte aquests 15 factors poden ajudar-te a normalitzar el teu Índex de Massa Corporal.

Per aprimar-te definitivament adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs de forma saludable i sostenible, menjant i gaudint, sense pesar els aliments ni comptar les calories, sense prohibicions, sense suplements i sense exhaurir-te cremant calories. Comença avui mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Top 15 Reasons You Are Not Losing Weight on a Low-Carb Diet
The effect of sucrose- and aspartame-sweetened drinks on energy intake, hunger and food choice of female, moderately restrained eaters
Oral stimulation with aspartame increases hunger

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
One comment on “15 factors que poder t’impedeixen aprimar-te

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: