En bona forma a l’oficina

Estiraments, de la web

Estiraments, de la web “Estiramientos”

Les enquestes sobre condicions de treball, realitzades per la Fundació Europea per a la Qualitat de Vida i de Treball i per l’Instituto Nacional de Seguridad y Higiene en el Trabajo,  mostren que els principals factors de risc d’accident laboral corresponen a lesions musculars i esquelètiques, ja que més del 40% de la població treballadora ha de mantenir la mateixa postura o ha de realitzar moviments repetitius de mans o braços durant la jornada laboral.

Fent estiraments t’estalviaràs lesions i milloraràs la flexibilitat del teu cos. Si treballes amb ordinador, t’interessa també adoptar les recomanacions ergonòmiques per treballar amb pantalles de visualització de dades.

La taula d’estiraments recomanats per a l’oficina que apareix a la imatge està publicada a la web Estiramientos.es, des d’on podràs veure cadascun dels estiraments de formes diferents, fins i tot cronometrats. Hi trobaràs taules d’estiraments també per a la lumbàlgia, la ciàtica, les cervicals, l’esquena, etc.

Cal fer els estiraments adequadament per obtenir-ne els beneficis.

Com fer els estiraments

 • Suaument, lentament i harmònicament, evitant els rebots. Ens convé augmentar la tensió muscular progressivament fins trobar el punt just sense arribar al dolor.
 • Adoptant la posició correcta, notarem la tensió als músculs que estem estirant.
 • Aguantant l’estirament un mínim de 10/15 segons fins a 30 segons, apreciarem com els músculs es relaxen i es tornen més flexibles.
 • Respirant suaument.
 • Seguint un ordre, ens facilitarem estirar tots els grups musculars.

Què No fer quan fem estiraments

 • No fer rebots, els estiraments han de ser relaxats i graduals.
 • No estirar el múscul fins sentir dolor.
 • No passar-se, si l’estirament és excessiu, podem provocar-nos contractures.
 • No aguantar la respiració durant l’estirament.

Fent estiraments i adoptant les recomanacions ergonòmiques per al teu lloc de treball, aconseguiràs mantenir-te en bona forma a l’oficina. Posa-t’hi, hi tens molt a guanyar!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Condicions de seguretat, salut i medi ambient a les oficines, Universitat de Barcelona
Estiramientos.es

Coach personal

Arxivat a Altres
5 comments on “En bona forma a l’oficina
 1. merce1 ha dit:

  Molt util tot aixó Sophia. Jo tinc mal a l’espatlla esquerra desde fa ja un mes malgrat el ioga. Probaré a fer la taula d’estiraments q proposes. Suposo que s’han de fer varies vegades durant la jornada oi?. Moltes gracies!! Una abraçada.

  • Sophia Blasco ha dit:

   Convindria identificar què t’ha provocat aquest mal l’espatlla:
   – L’estàs sobrecarregant amb moviments de repetició darrerament, a la feina, a casa, fent pràctiques?
   – Has fet un mal gest?
   Cal identificar què t’ha provocar aquest mal d’espatlla per trobar una bona estratègia de recuperació, considera la possibilitat de consultar un professional. Si hi ha una lesió als tendons o al múscul, forçar-lo inadequadament por ser perjudicial.

   • Mercè ha dit:

    Hola Sophia! Sí, ja he anat dos fisioterapeutes diferents. Em vam fer massatge, raigs infrarrojos, embenat muscular…i desprès vaig anar a un metge que fa acupuntura i laserterapia, 6 sessions. He millorat una mica però no del tot. He detectat que pujo l’espatlla esquerra quan estic utilitzant el ratolí amb la dreta, potser aquest és l’orígen de la lesió.
    La semana que vé aniré al metge de capçelera a veure qué diu. Però em temo que em farà prendre antiinflamatoris i poca cosa més…

 2. isabelmas ha dit:

  Molt bones recomanacions! Jo ho practico cada matí i em va de perles!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: