La Gemma ha publicat al seu bloc la recepta d’un bacallà, o abadejo, deliciós i fàcil de preparar, el “Bacalhau à Brás“, un plat portuguès exquisit ; vaig tenir l’oportunitat de tastar-lo a “A Casa Portuguesa”, a Barcelona, que és com dir Portugal a Barcelona; allí, preparen especialitats de la cuina portuguesa i també els deliciosos “Pastéis de Belém”.
Els ingredients per preparar el “Bacalhau à Brás” són:
– 4 talls bacallà dessalat
– 3 cebes petites
– 4 patates
– 1 gra d’all
– 5 ous
– olives marcides de l’Aragó
– julivert
– oli d’oliva
– sal i pebre
Procediment de preparació:– Daurem la ceba tallada a grills i l’all trinxat en cassola amb un raig d’oli d’oliva.
– Pelem, netegem i tallem les patates a tires.
– Fregim les patates amb oli d’oliva, les volem toves no cruixents. Per això les fregirem tapades, a foc tou i amb poc oli.
– Posem el bacallà, amb la pell amunt, a la cassola on hi ha la ceba, tapem la cassola i el deixem a foc suau uns 5 minuts.
– Tombem el bacallà per a que es faci totes dues bandes i el deixem 5 minuts més.
– Traiem el bacallà de la cassola, quan sigui fred, el desfem a làmines.
– Disposem el bacallà a la cassola on hi ha la ceba i les patates, hi afegim els ous batuts, remenem una micona i els deixem quallar.
– Servim i decorem amb el julivert trinxat i un grapadet d’olives marcides de l’Aragó.
I, bon Profit!
Aquest plat forma part del ric ventall d’especialitats de la ‘Dieta Mediterrània’.
La Gemma me l’ha descobert en publicar-lo al seu blog bcn mon amour
Què, t’animes a preparar-lo?
Quina és la teva recepta preferida amb bacallà?
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Se m’ha obert la gana!
Reblogged this on Celler-Adocse.