Consum Irresponsable, Salut i Qualitat de Vida. Tècniques de gestió d’estrès. Taller

"Un million de personnes pour un texte de loi contre le suremballage", campanya contra el sobreembalatgeDiverses Organitzacions No Governamentals (ONG) i institucions fan crides a la necessitat d’optar pel consum responsable, conscient o crític; un consum fonamentat en criteris ètics, solidaris i justos, i en el respecte al medi ambient amb l’objectiu de garantir-ne un desenvolupament sostenible, promulgant aquest estil de consum davant qualsevol mercaderia: des de l’aigua al més sofisticat dels aparells.

Estem d’acord, un consum irresponsable atenta contra la dignitat dels productors, dels consumidors i contra el medi ambient.

"2007 change le monde stop au suremballage" de F@tBlùeShoes

Però, i l’impacte d’un consum irresponsable sobre la Salut i la Qualitat de Vida del comprador?
El comprador és el primer perjudicat si opta per comprar:
– Articles que no necessita; si es deixa portar per la publicitat comprarà allò que l’anunci, o el venedor, li ha volgut vendre i no el que satisfà les seues autèntiques necessitats.
– Prestacions o qualitats no adquiribles (cos Danone).
– Productes sobreempacats; pagarà un embalatge dedicat a fer més atractiu el producte i justificar un preu desorbitat per llençar-lo a la brossa tan bon punt arribi a casa, per ser cremat i contaminar l’aire que respirem.
– Mercaderies que es porten d’altres continents, el transport no justificat incrementa el grau de contaminació de l’aire que respirem tots, el comprador també.

Si ens ho mirem des d’òptica de l’interès del propi comprador,  podem concloure que el comprador es veurà abocat a viure per treballar:
– Gastarà més diners i dedicarà més temps a treballar per obtenir-los i tindrà menys temps lliure.
– Es sotmetrà a més pressió i això li provocarà més estrès.
Per tant, a mig o a llarg termini, la seva Salut i la seva Qualitat de vida se’n ressentiran.

El taller s’estructurà en dues parts:
Primera part: Alguns exemples de consum irresponsable per observar-ne l’impacte en la salut i en la qualitat de vida i alternatives viables.
Segona part: Prevenció i gestió de l’estrès. Concepte d’estrès. Resposta de l’organisme a l’estrès. Indicadors personals d’estrès i detecció d’estressors. Recursos per gestionar l’estrès. Test de vulnerabilitat a l’estrès.

Aquest taller formà part del cicle Sant Ponç. Consum crític i alternatives’ que organitzà el Centre Cívic Parc-Sandaru de Barcelona, el dimarts, 10 de maig de 2011.
L’accés fou lliure i gratuït!

Sandaru tururu 1a, de Parc Sandaru

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Arxivat a + Receptes per Viure Bé!
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: