Lliçó d’Assertivitat (vídeo)

L’estil de comunicació assertiu és el que millor ens permet adaptar-nos a l’entorn canviant fent valdre els propis drets sense caure ni en la manipulació ni en deixar-se manipular pels altres. Ser assertiu consisteix en plantejar i defensar les pròpies conviccions, propostes, reclamacions o parers des d’una actitud de confiança en un mateix i respecte i consideració envers els altres; encara que contradigui el que pensin o considerin les altres persones, el que fa tothom o el que se suposa que és el més correcte des del punt de vista de la majoria.

Aquest vídeo ens mostra, en un parell de situacions laborals diferents, els estils de comunicació passiu, agressiu i assertiu, en acció i ens recomana:
– Aprendre a reconèixer el que es rellevant i el que és irrellevant, i centrar-nos en allò que és rellevant.
– No cedir en allò que per a nosaltres és fonamental.
I posa en pràctica la tècnica de repetició, amb educació i cortesia, fent saber a l’interlocutor que l’entenem, sense cedir a la seva pressió.

Et proposo avaluar quin és el teu estil preferent, l’assertiu, el passiu o l’agressiu, realitzant el test o Inventari d’Assertivitat, “Assertion Inventory (AI)”, també anomenat ‘Test de Grambrill i Richey (1975)’ per determinar el teu grau d’assertivitat .

Si vols incrementar el teu nivell d’assertivitat, compta amb mi per aconseguir-ho. Posa-t’hi ara mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , , ,
Arxivat a Desenvolupament professional, Gestió emocional, Relacions Personals
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: