He descobert aquesta recepta de xapata sense amassar de la mà del Chef John i, en tastar-la, he decidit compartir-la!
Ingredients:
– 4 tasses de farina blanca, o 3 i 1/2 tasses de farina blanca i 1/2 tassa de farina de blat complet.
– 1/4 de culleradeta de llevat deshidratat, o 10 grams de llevat fresc.
– 2 tasses d’aigua tèbia.
– 1/2 culleradeta de sal.
Barrejarem els ingredients com ho fa el Chef John al vídeo:
Deixarem fermentar la massa resultant 18 hores, coberta, per a que no ens faci crosta.
Passades les 18 hores, com ho fa el Chef John, traurem l’aire de la massa, la recollirem i la passarem a la llauna per enfornar. Jo l’he passada directament a la llauna prescindint del pas del paper film i ha quedat magnífica.
La deixarem fermentar 2 hores abans d’enfornar-la.
La courem a 220ºC uns 30 minuts, baixarem la temperatura a 180ºC, la deixarem 15 minuts més i n’obtindrem una deliciosa xapata!
Aquí en teniu el resultat, llàstima no poder tastar-la i olorar-la digitalment!
Gaudim-la!
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Bona, bona, i sense amassar, què més es pot demanar?
Preparar-la i compartir-la és un goig!
Jo en faig moltes vegades de pa, però sempre amassant-lo be i no el deixo reposar tantes hores, ho provaré.
El que m’agrada molt es fer una coca de recapte, però amb salmó fumat al sota del pebrot i l’albergínia… es que els seitons no m’agraden massa…
Amb aquesta manera de fer pa, és el llevat qui amassa. Els ulls que treu el pa emprant aquesta fórmula mai els havia aconseguit amassant a mà, o amb l’amassadora. Absolutament espectacular!
Ja ens contaràs.
Una bona combinació, la que ens proposes de coca de recapte, la tastaré.
Ummm!
Provaré a fer-lo.
Ja ens ho contaràs!
Hola,
No hem funciona el video, pots penjar el link de youtube?
Thanks
L’adreça al YouTube és http://www.youtube.com/watch?v=YX_6l2bmvQI
Reblogged this on Celler-Adocse.