10 delicioses raons per menjar xocolata negra

Txuculata, de Terremonto, al Flickr.
Delectar-nos amb la xocolata ja no ens ha de fer sentir culpables.
Els flavonoides i altres potents antioxidants que conté la fan aspirant a formar part de la llista de superaliments.
Els estudis demostren, a més a més, que la xocolata, com més negra, millor. El doctor Joy Dubost, portaveu de la “American Dietetic Association”, recomana la xocolata amb almenys un 65% de cacau. La xocolata negra té més antioxidants que la xocolata amb llet; la xocolata amb llet porta més sucre i greixos no saludables que la xocolata negra.

1.- Ens allibera de radicals lliures
Els científics defensen que els aliments d’origen vegetal rics en flavonoides i altres antioxidants protegeixen les nostres cèl·lules del dany causat pels radicals lliures ja que neutralitzen el seu mecanisme d’acció. Els radicals lliures són responsables de l’envelliment cel·lular. El doctor Dubost explica que un excés de radicals lliures al cos ataca les nostres cèl·lules  i pot provocar-nos malalties diverses.

2.- Ens redueix els risc de malalties cardíaques
Investigadors britànics van analitzar 7 estudis sobre la xocolata i la salut cardiovascular als que hi participaren més de 114.000 persones d’Estats Units, Alemanya, Japó, els Països Baixos i Suècia. Els investigadors van concloure que les persones que mengen xocolata habitualment presenten una reducció del 37% del risc d’accident cardiovascular respecte de les que habitualment no en mengen.

3.- Ens redueix el risc d’accident cerebrovascular
Un estudi recent realitzat per investigadors suecs va descobrir que les dones que menjaven al voltant de dues barretes de xocolata per setmana, tenien una reducció del 20% del risc de patir un ictus. En un estudi similar, investigadors britànics també van concloure que les persones que menjaven xocolata habitualment tenien una reducció d’un 30% del risc de patir un vessament cerebral.

4.- Ens redueix el colesterol dolent
La mantega de cacau conté àcid oleic, un greix monoinsaturat com el de l’oli d’oliva. Els científics defensen que aquest greix pot ajudar a reduir el colesterol dolent i a augmentar-ne el bo.

5.- Ens normalitza la pressió arterial
Un estudi alemany va descobrir que menjar xocolata negra pot ajudar a normalitzar la pressió arterial i també a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars.

6.- Ens millora la visió
Investigadors de la Universitat de Reading, Anglaterra, defensen que els flavonoides de la xocolata negra milloren el flux de sanguini al cervell i també a la retina, i això fa que la nostra vista millori.

7.- Ens estimula el bon humor
La xocolata negra ens millora l’estat d’ànim. Els estudis han descobert que la xocolata pot fer que ens sentim més feliços. La xocolata estimula l’activitat neuronal en les regions del cervell associades amb el plaer.

8.- Ens redueix el risc de patir càncer
Alguns estudis preliminars a Europa, Àsia i Amèrica del Nord han demostrat que les persones que mengen molts flavonoides, o gran quantitat d’antioxidants, desenvolupen menys càncers que els que en mengen pocs. Dels molts flavonoides que porta la xocolata, dos en particular, la epicatequina i la quercetina, es creu que són les responsables d’aquesta reducció del risc de patir càncer.

9.- Ens proporciona una major longevitat
A la Universitat de Harvard, els investigadors van comparar hòmens que menjaven xocolata amb hòmens que no ho feien i van trobar que els que en menjaven van viure 1 any més. La investigació continua per esbrinar-ne el mecanismes d’actuació concrets.

10.- Menjar xocolata aprima
Sempre hem sentit “La xocolata engreixa!“, però ara sabem que menjar xocolata negra, en quantitats moderades un parell de cops a la setmana, ens ajuda a mantenir l’esveltesa. Investigadors de la UC San Diego School of Medicine han descobert que les persones que prenen regularment xocolata són més primes, tenen un IMC (Índex de Massa Corporal) més baix, que les persones que no inclouen la xocolata a la seva dieta.

Delectar-te amb la xocolata és una habitud saludable, gaudeix-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
9 Delicious Reasons to Eat Dark Chocolate” de Beth W. Orenstein publicat a Everyday Health
Nota de premsa de la Universitat de Califòrnia, a San Diego, publicada el  26 de març de 2012 “Chocolate Eaters are Thinner“.

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
10 comments on “10 delicioses raons per menjar xocolata negra
 1. Oriol López ha dit:

  Ja m’agradava la xocolata abans de llegir aquest article, però, a partir d’ara, encara m’agradarà més de menjar-ne.

 2. Mercè Obach ha dit:

  Ohhhhhhhh !!!!!!! genial, amb lo que m’ agradaaaaaaa.Gràcies!!!

 3. joan ha dit:

  la foto no crec que sigui de xocolata negra només… jeje

 4. […] més a més del plaer que proporciona menjar-ne, la xocolata és un aliment molt saludable, també és un bon neuroprotector i, contra el que de vegades es diu, sembla que no hi ha una […]

 5. Elisa ha dit:

  jo cada dia menjo un trocet de xocolata negre amb 72% de cacau, despres de dinar.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: