Som prodigis potencials

Yan Chen, child prodigies, de Timothy Vollmer al FlickrSempre hem cregut que les nenes i els nens prodigi neixen amb coeficients d’intel·ligència altíssims, però sembla que això no és ben bé així. L’estudi “Child prodigy: A novel cognitive profile places elevated general intelligence, exceptional working memory and attention to detail at the root of prodigiousness“, desenvolupat per Joanne Ruthsatz, de la Ohio State University, i Jourdan B. Urbach, de la Yale University, posa al descobert els fonaments d’aquests talents:

  • Un coeficient d’intel·ligència tan sols modestament elevat és suficient per desenvolupar un talent prodigiós.
  • Una memòria de treball prodigiosa.
  • Una capacitat molt alta d’atenció pels detalls.

L’altíssima atenció pels detalls juntament amb la presència d’autisme en les famílies dels nens i nenes prodigi suggereix, d’una banda, una important relació amb l’autisme, i d’altra banda, la presència d’un factor modificador que impedeix que nens i nenes prodigi manifestin els símptomes de l’autisme. Descobrir quin és aquest factor modificador podria representar beneficis significatius per als nens i nenes que pateixen autisme.

Totes les persones podem ser prodigioses amb un coeficient d’intel·ligència modestament elevat, la diferència rau en la memòria de treball i en la capacitat de focalitzar l’atenció en els detalls, totes dues habilitats les podem conrear i desenvolupar activament en qualsevol moment de la nostra vida.
Segur que tens una habilitat prodigiosa, conrea-la!
Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Child prodigy: A novel cognitive profile places elevated general intelligence, exceptional working memory and attention to detail at the root of prodigiousness

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!, Parella i família
2 comments on “Som prodigis potencials
  1. Oriol López ha dit:

    Totalment d’acord, tots podem fer, si realment ho volem i estem disposats a fer l’esforç necessari, coses prodigioses, no hi valen excuses.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: