Què fa el colesterol bo?

High-Density Lipoproteins (HDL-AO)

High-Density Lipoproteins (HDL-AO)

El colesterol bo s’ocupa de mantenir els nivells de colesterol dolent dins dels marges saludables.

El colesterol bo, que també rep el nom de Lipoproteïnes d’Alta Densitat (LAD), retira de la sang els excedents de colesterol dolent, que són Lipoproteïnes de Baixa Densitat (LBD), per mantenir-ne els nivell dins els marges saludables.

Com treballa el colesterol bo?
El colesterol bo embolcalla els lípids i el colesterol dolent i els transporta, a través del torrent sanguini, cap al fetge, per reutilitzar-lo.
Al “NIH Center for Macromolecular Modeling & Bioinformatics University of Illinois at Urbana-Champaign”, amb mètodes computacionals, han obtingut les imatges detallades de com treballen les lipoproteïnes d’alta densitat, com la que mostra la primera fotografia, i la simulació de l’embolcallament del colesterol dolent.

Una de les funcions del colesterol bo és retirar els excedents de colesterol dolent del sistema circulatori i preservar-nos la bona salut.

Si els teu nivell de colesterol dolent és alt i, encara que fas bondat amb la dieta, no aconsegueixes normalitzar-lo, probablement l’estrès n’és el responsable. Per normalitzar el nivell de colesterol, t’interessa posar l’estrès a ratlla; com més aviat millor, la teva salut està en joc. Posa-t’hi! Compta amb mi per aconseguir-ho. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Mopping Up Lipids in the Blood
Understanding Cholesterol: The Good, the Bad, and the Necessary

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: