Com germinar i com coure l’arròs integral

Per aconseguir que germini, necessitem arròs integral sense refinar per a que el germen estigui intacte, és el que es comercialitza amb un temps de cocció de 45 minuts. El que es comercialitza amb un temps de cocció de 20 minuts està parcialment refinat i el germen pot haver patit dany i alguns grans no podran germinar.

A “Germinated brown rice as a value added rice product: A review”  els autors ens recomanen, per aconseguir l’arròs integral germinat més nutritiu i amb el màxim de GABA, tenir-lo en remull en aigua a 30°C durant 3 hores i mantenir-lo 21 hores en germinació a temperatura ambient.

Per germinar l’arròs integral, pots utilitzar un pot de vidre cap per avall tapat amb una gasseta fixada amb una goma per a que dreni l’aigua i preservi la humitat i esbandint-lo un parell de cops.
El procés de germinació va més o menys ràpid dependent de la temperatura ambient. Sabràs que ja ha germinat, quan vegis que ha tret la denteta com s’aprecia a la imatge següent.

"Germinated Brown Rice" a Kyoto Grain System Co.,Ltd

“Germinated Brown Rice” a Kyoto Grain System Co.,Ltd

Com germino l’arròs a casa nostra:
Poso l’arròs en remull en aigua tèbia suau i, el potet on hi ha l’arròs, el poso al bany Maria molt suau dins una cassoleta, l’abrigo amb un drap de cuina i el poso lluny dels corrents d’aire, al lloc més càlid de la cuina per aconseguir que es preservi el màxim de temps la calidesa i tapat amb un drap focs per a que s’estigui a les fosca, la foscor estimula la germinació, la llum la inhibeix. Paro compte amb la temperatura, si és molt alta podria desnaturalizar les proteïnes i no germinaria.
Germinarà encara que la temperatura no sigui de 30°C les 3 hores, potser trigui una mica més de temps.

Utilitzo la versió casolana de germinador, un pot de vidre i un trosset de tela mosquitera, o de gassa, per tapar la boca del pot ajustada amb una goma, cap per avall, recolzat sobre una tasseta que mantingui el pot volat i dreni l’aigua. Funciona perfecte!

Per a la cocció de l’arròs integral germinat, calen uns 30/45 minuts i amb una quantitat d’aigua, o de brou, similars a l’arròs blanc. Així aconseguim:
– Millorar-ne el sabor i la textura
– Guanyar tot d’avantatges nutricionals: fibra dietètica, magnesi, potassi, zinc, vitamina E i moltes vitamines del grup B.
– Garantir-nos l’àcid γ-aminobutíric (GABA) que s’incrementa significativament amb el procés de germinació. El GABA és un neurotransmisor essencial per a les neurones.

La germinació de l’arròs integral l’enriqueix de nutrients. Un regal del déus!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Fonts documentals addicionals:
FAO Rice Conference
Antidiabetic Properties of Germinated Brown Rice: A Systematic Review
Germinated Brown Rice: Has the U.N. Finally Heard “Nourishing Traditions” Wisdom?
What Is GABA?

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
2 comments on “Com germinar i com coure l’arròs integral
  1. Laura ha dit:

    Ho probaré! vaig a buscar on comprar el de 40 min. Una abraçada molt forta!!!

  2. Sophia Blasco ha dit:

    A l’Aldi l’he trobat i germina, al Lidl també comercialitzen el de 45 minuts. Una abraçada!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: