5 remeis per guarir un cor trencat

"Mending a Broken Heart", de Nicolas Raymond, al Flickr

“Mending a Broken Heart”, de Nicolas Raymond, al Flickr

Quan la parella ens deixa, se’ns trenca el cor. Patim el rebuig i l’abandonament, un dolor insuportable barrejat amb desesperació, ansietat, amor i odi, tristesa i ràbia ens envaeix. No podem deixar de pensar en ella, desitgem que ens truqui, que torni i, ni truca ni torna.

Si t’han trencar el cor, aquests 5 remeis et poden ajudar a guarir-lo:

 1. Minimitzar les evocacions al màxim.
  Implanta canvis en les rutines diàries, per exemple: si acostumàveu esmorzar cafè amb torrades, ara esmorza té i fruita fresca. Com més canvis implementis , menys evocacions et provocaràs.
  Reorganitza el mobiliari, per exemple: si el sofà estava al centre del saló, ara posa’l a tocar de la pared de l’esquerra.
  Desa els discs de la música que escoltàveu junts i escolta música nova.
  Fes-la fora de les teves xarxes socials, ja sigui Twitter, Google+, Facebook, … L’estudi “Facebook Surveillance of Former Romantic Partners: Associations with PostBreakup Recovery and Personal Growth” dirigit per la doctora Tara C. Marshall, del “Department of Psychology, School of Social Sciences, Brunel University, Uxbridge, United Kingdom”, conclou que continuar en contacte amb l’exparella, presencialment i/o a les xarxes socials, pot dificultar-te la recuperació emocional. L’estudi va posar en evidència que les persones que vigilaven què feia l’exparella al Facebook patien més angoixa i més dificultats per superar la situació.
 2. Augmentar les experiències afectives.
  Troba’t amb amistats i família que t’estimin per fer-te reviure l’afecte. Juga amb la canalla, et proporcionarà un bany d’afecte que et fa molta falta.
 3. Mantindre l’activitat màxima possible.
  A la vegada que et mantindrà en acció, és una oportunitat per refer la xarxa social que, de vegades, en conviure en parella, queda una micona abandonada.
  Emplena’t l’agenda; sortides a la muntanya, sortides a fer activitats que t’agradin amb gent: a nedar, a cuinar, a fer un tomb en bicicleta, …
 4. Revisar la valoració que has fet de la circumstància.
  Mira’t la crisi com una oportunitat.
  Qüestiona’t l’atribució de culpabilitat, ja sigui envers tu o envers la parella. Sentir-te culpable, o víctima, no t’interessa. La responsabilitat del trencament de la parella difícilment és al 100% teva o de la parella.
 5. Donar-te temps per refer-te i superar-ho.
  Conviure en parella ens proporciona uns fonaments que, quan la parella es trenca, trontollen, necessitem temps per reestructurar els propis fonaments.

Aquests 5 remeis poden ajudar-te a guarir el teu cor trencat i, com que l’impacte psicològic i emocional són considerables, com més aviat, millor; esperar t’allargarà el patiment. Puc ajudar-te a aconseguir-ho, parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Gestió emocional, Parella i família
2 comments on “5 remeis per guarir un cor trencat
 1. gdt ha dit:

  No sé com gestionar-ho, crec q acabaré malalta

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: