Compte! Banyar-se en aigua freda engreixa!

Bany a Siurana, de Javier Leiva, Flickr

Bany a Siurana, de Javier Leiva, Flickr

L’estudi “Increased caloric intake soon after exercise in cold water“, realitzat a la Universitat de Florida, demostra que banyar-se en aigua freda quasi no incrementa la despesa calòrica i ens desperta la gana, provocant una ingesta calòrica desmesurada immediatament després del bany.

A l’estudi, 2 grups de persones nedaren durant 45 minuts, l’un en aigua tèbia, a 33ºC, l’altre en aigua fresca, a 20ºC.
Els que nedaren a 33ºC cremaren unes 505 kcalories
Els que nedaren a 20ºC cremaren unes 517 kcalories, però menjaren entre 420 i 1334 kcalories més que les de l’altre grup.

Segons l’estudi, nedar en aigua fresca representà tan sols un 2,4% més de calories cremades i, en acabar l’exercici, ens porta a menjar entre un 41% i un 44% de calories més.

A l’hora de comptar amb la temperatura ambient per ajudar-nos a perdre pes, cal considerar que, tot i que aquesta intervé en la despesa calòrica, quan la diferència de temperatura és molt gran, el cos posa en marxa mecanismes d’adaptació i se’ns desperta la gana per compensar la pèrdua de calòrica.
Para compte, nedar en aigua freda pot engreixar-te!

Per aprimar-te definitivament adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs de forma saludable i sostenible, menjant i gaudint, sense pesar els aliments ni comptar les calories, sense prohibicions, sense suplements i sense exhaurir-te cremant calories. Comença avui mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: