Què és la manipulació psicològica

"Master of puppets", de Gaelx, al Flickr

“Master of puppets”, de Gaelx, al Flickr

La manipulació psicològica és una forma d’abús que té per objectiu canviar la percepció, o el comportament, d’altres persones, les víctimes, per forçar-les a fer allò que no volen.

Qui manipula avantposa els seus propis interessos utilitzant la persona manipulada, o les persones manipulades, les víctimes, per aconseguir el seu propòsit amb estratègies coercitives d’abús i d’engany.

L’èxit de la manipulació requereix mantenir les intencions del manipulador ocultes i conèixer les vulnerabilitats psicològiques de la víctima per emprar les tàctiques que puguin donar millor resultat al manipulador sense que siguin interpretades com una agressió.

Les tàctiques psicològiques que utilitzen els manipuladors són molt eficaces per incrementar el seu poder i el seu control, no semblen agressives però, acorralen la víctima per aconseguir que s’adigui a satisfer les exigències del manipulador.

El cinema, amb la pel·lícula Gaslight, se n’ha fet ressò i ens mostra com actua un manipulador psicològic despietat; el director ho aconsegueix fins al punt que el terme Gaslighting s’ha convertit en sinònim de manipulació psicològica.

Si estàs patint manipulació psicològica, comptar amb ajuda professional et facilitarà sortir-te’n, parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a: Psichological Manipulation Resources

Coach personal

Tagged with: , , ,
Arxivat a Gestió emocional, Relacions Personals
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: