La llum i la temperatura, fonts de benestar

"Man Lying on sunlounger Listening to headphones", de moodboard, Flickr

“Man Lying on sunlounger Listening to headphones”, de moodboard, Flickr

La temperatura i la humitat ambientals, el sistema d’il·luminació, la contaminació acústica, la qualitat de l’aire, entre altres factors, afecten el benestar i la productivitat de les persones.

Reaccionem diferent a la il·luminació natural i a la il·luminació artificial
L’estudi “Effects of realistic office daylighting and electric lighting conditions on visual comfort, alertness and mood”, dirigit per la professora Mirjam Muench, analitzà l’impacte de la il·luminació en les persones i recull les diferències entre les exposades a la llum natural i les exposades a la llum artificial . Amb llum natural estem més despertes, gaudim de major benestar i bon estat d’ànim, fins i tot per la tarda.
La llum artificial ens altera els nivells de cortisol i ens estressa. L’exposició a llum tènue i l’excés de llum artificial ens provoquen somnolència i ens estressen.
La investigació de la professora Mirjam Muench conclou que amb un parell d’hores de llum natural aconseguim bons nivells de cortisol.
Carreguem-nos d’energia!

Les temperatures entre 20ºC i 25ºC ens fan més felices i més productives
L’estudi The Substitutability of Physical and Social Warmth in Daily Life, del professor  John A. Bargh i de la professora Idit Shalev, a la Yale University, evidencia que la calidesa social i la fredor social poden ser induïdes amb calor o fred físic i viceversa; les persones identifiquem la sensació de calidesa social amb la sensació de calidesa física; la fredor física ens augmenta significativament la sensació de solitud. Aquests resultats suggereixen que la calor física i social són, en certa mesura, intercanviables en la vida diària.

Els ambients càlids també ens fan més productius. L’estudi “Linking Enviromental Conditions to Productivity” dirigit pel professor Alan Hedge, a la Cornell University, va analitzar l’impacte de la temperatura ambient en la productivitat:
Temperatures entre 20ºC i 25ºC aconseguiren reduir els errors d’escriptura en un 44%.
Si tenim fred, utilitzarem més energia per mantenir la temperatura corporal i tindrem menys energia per concentrar-nos, per inspirar-nos i per focalitzar-nos.
Procurem-nos una temperatura confortable, patir fred no ens interessa!

La llum natural i una temperatura confortable ens aporten molts beneficis.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Troballa feta a: The Science of How Temperatur an Lighting Impact Our Productivity

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: