Competir t’aïlla i et posa en risc

Quan per valorar-te et compares i competeixes amb altres persones i t’imposes una autocrítica implacable, et generes inseguretat, ansietat, t’afegeixes pressió, et col·loques a la defensiva i interpretes qualsevol cosa com una provocació.
En establir relacions de competència amb les altres persones, en comptes de reforçar les relacions interpersonals, t’aïlles, les consideres rivals i obstacles per als teus objectius.

La Marina Subirats, al seu llibre ‘Forjar un hombre, moldear una mujer’, posa al descobert que competir mata, els hòmens tenen una vida més curta. Entre l’edat dels 15 als 30 anys, moren uns quatre homes per cada dona, perden la vida víctimes d’accidents, d’esports de risc, de suïcidis, d’homicidis i de drogues. Construïm la masculinitat com a sinònim de triomf, d’enfrontament i de domini. Les dones també podem optar per competir. I competir t’aïlla i incrementa el risc per a la teva integritat física i per a la teva supervivència.

Per contra, establint relacions de col·laboració aplicant el paradigma Guanyar/Guanyar i rebutjant competir aconsegueixes guanys per a totes les parts i reforces les relacions interpersonals.

L’èxit d’uns no necessita el fracàs, o l’exclusió, dels altres. Si no hi guanyem totes les persones implicades, probablement totes hi perdrem.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Font: Infografia publicada a The Scientific Benefits of Self-Compassion

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Relacions Personals
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: