Al·lèrgia primaveral al desembre?

Aquesta tardor ens està provocant símptomes similars als de l’al·lèrgia primaveral. Com és possible que estant en plena tardor patim rinitis, asma o conjuntivitis al·lèrgica?

Els canvis del clima estan fent que en tardor faci unes temperatures molt suaus que provoquen que la pèrdua de les fulles dels arbres encara no s’hagi completat i que els fongs de la família Alternària hagin proliferat extraordinàriament, aquests fongs són responsables de bona part de les al·lèrgies tardorals.

La reacció al·lèrgica ens la produeixen substàncies externes que, en entrar en contacte amb al nostre organisme, estimulen el sistema immunitari.
Entre les substàncies que ens provoquen al·lèrgia freqüentment hi ha el pol·len, les partícules de la pols, les espores de les flors o dels fongs, determinats aliments, la goma de làtex, les picades d’insectes i alguns medicaments.

Aquestes 12 mesures t’ajudaran a reduir significativament els símptomes de l’al·lèrgia estacional.

La pàgina oficial del “Comité de Aerobiologia” ens facilita consultar les concentracions de pol·len a qualsevol lloc del territori de l’estat espanyol i la informació està periòdicament actualitzada:

El canvi climàtic que estem patint provoca canvis a tots els nivells, recordem allò de l’efecte papallona. Ens interessa contribuir a frenar-lo.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Al·lèrgies Estacionals (Primaverals)
Sociedad Española de Alergología e Inmunología Clínica

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: