Un bon brou casolà fet amb ossos i tendrums ens alimenta, ens nodreix i ens regala salut.
L’os enriqueix el brou i ens aporta calci, fòsfor, sodi, magnesi i molt més:
– Medul·la òssia: rica en greixos, proteïnes i diversos minerals.
– Col·lagen i gelatina: contribueixen a reduir el dolor articular, prevenen i guareixen l’úlcera d’estómac.
– Glicina: protegeix el fetge, redueix el dany dels radicals lliures i millora la qualitat del son.
– Prolina: és el precursor de la formació de col·lagen.
– Àcid hialurònic: alleuja el dolor i millora la qualitat de vida de les persones que pateixen osteoartropatia de genoll.
– Sulfat de condroïtina: frena la progressió de l’osteoartropatia de genoll i malucs.
– Calci
– Fòsfor
– Magnesi: facilita la resolució dels processos inflamatoris, intervé en la gestió dels nivells de glucosa i d’insulina i en el metabolisme de la vitamina D (essencial per a la fixació del calci).
– Sofre i potassi: alleugen el dolor i milloren la qualitat de vida de les persones que pateixen osteoartropatia.
Cuinant un bon brou casolà, incloent-hi ossos, ens regalem el gust i la salut!
Documentat a Cooking with bones
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
[…] El brou té moltes bondats, és molt nutritiu, és econòmic i dóna poca feina a la cuina, sols necessita temps per a que els nutrients es puguin alliberats al brou. […]