10 trucs per fer un bon brou casolà d’ossos

Amb aquests 10 trucs t’assegures d’obtenir les bondats d’un bon brou casolà d’ossos, fent-lo més nutritiu, més saludable i també més econòmic:

  1. Afegir una cullerada sopera de vinagre de poma o el suc de mitja llimona. Facilita l’alliberament dels minerals al brou sense alterar-ne el sabor.
  2. Saltejar la carn i els ossos. En estar daurats, afegir una mica de ceba i saltejar-la. Obtindràs un brou més gustós.
  3. Posar-hi potes de pollastre, peus de porc, o pota de vedella. Obtindràs col·lagen i gelatina.
  4. Triar ossos de les articulacions. Tenen tendrums i tendons, un bon suplement.
  5. Quan l’os és gran, demanar que te l’esquarterin per aconseguir extreure’n millor els nutrients.
  6. Afegir-hi sabor amb verdures: pastanagues, naps, porro, cebes, api, julivert, fulles de col o fulles de bleda. Alterna-les per aconseguir sabors diferents. Pots arrodonir el brou amb farigola, llorer, uns grans de pebre sencers i/o una branqueta de romaní.
  7. Fer-ne una cocció llarga i lenta. Optar per deixar el brou a foc suau i que vagi fent durant 7 o 8 hores, deixar el foc al mínim, controlar el nivell d’aigua per a que no es socarri i deixar l’olla ben tapada. Si cuines amb gas, cal supervisar que no s’apagui el foc. Si cuines amb placa elèctrica i no pots estar a casa per vigilar-lo tot aquest temps, pot optar per fer el brou mentre dorms.
  8. Amb les verdures i la carn del brou pots preparar un trinxat, farcir uns canelons, fer unes croquetes, …
  9. Una vegada cuinat, reparteix el brou en pots de vidre ben tapats i desa’ls a la nevera o al congelador una vegada s’hagin refredat.
  10. El greix del brou pujarà a la superfície dels pots. Aquest capa de greix segella el brou, el protegeix i el preserva. Si no vols utilitzar el greix amb el brou, quan obris el pot, el pots decantar i aprofitar-lo per enriquir unes verdures saltejades o una salsa.

A Brou casolà de carn i ossos hi ha publicada la recepta completa pas a pas.

També pots optar per un bon brou de peix deliciós i nutritiu fet amb els caps, les espines, les cues, les aletes del peix, una mica de morralla i un tros de cap de rap. Algunes peixateries venen els caps del peix, una opció econòmica per fer un bon brou. Per cuinar-lo hi ha moltes receptes. A l’estil del Baix Maestrat: sofregint uns grans d’all, un pebrot verd, un tomàquet madur i una culleradeta de pebre vermell dolç. En estar sofregides les verdures, afegir-hi el peix, donar-li unes voltes, incorporar l’aigua i mitja llimona, com hem fet amb el brou d’ossos. Deixa’l bullir dues hores, cola’l, reparteix el brou en pots de vidre ben tapats i desa’ls a la nevera o al congelador una vegada s’hagin refredat.
Altra forma de preparar-lo és el fumet de peix.

Bon profit!

Documentat a: Broth is Beautiful

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
1 comments on “10 trucs per fer un bon brou casolà d’ossos
  1. […] Per fer aquest brou hem seguit les recomanacions publicades a 10 trucs per fer un bon brou casolà d’ossos. […]

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!