Allà on regna l’amor …

Carl Gustav Jung, a Viquipèdia

Carl Gustav Jung, a Viquipèdia

Allà on regna l’amor, no hi ha lloc per l’ànsia de poder; allà on predomina el poder, l’amor és absent. L’un és l’ombra de l’altre.
Carl Gustav Jung

Where love rules, there is no will to power; where power predominates, there love is lacking. The one is the shadow of the other.
Carl Gustav Jung

En intentar dominar i sotmetre l’altra persona, matem l’amor que hagi brollat entre les persones.

A les relacions de poder, la distribució de drets i deures sempre és asimètrica, qui ostenta el poder hegemonitza els drets: fa la llei, exigeix acatament i amenaça cas d’incompliment. Qui no té el poder carrega amb el deures imposats. La crisi està assegurada. Són relacions asimètriques insostenibles, on sempre hi ha qui guanya i qui perd.

On regna l’amor, es fa valdre el respecte, la distribució de drets i deures és simètrica, es respecten els drets i els deures de les persones, es treballa per arribar a l’entesa amb la màxima ‘O guanyem totes, o no juguem‘. La simetria en el respecte dels drets i dels deures dóna sostenibilitat a la relació.

El criteri de la pràctica et permetrà discriminar quin tipus de relació estàs conreant o suportant i consentint. Actualment, per defecte, la immensa majoria de les relacions són de poder. Moltes de les relacions que mantens les pots transformar en relacions de respecte, puc ajudar-te a aconseguir-ho, parlem-ne!

Carl Gustav Jung, metge, psiquiatra, psicòleg i assagista suís, ha estat una figura clau en l’etapa inicial de la psicoanàlisi. Un dels pioners de la psicologia profunda que emfasitzà en la connexió funcional que es dona entre l’estructura de la psique i la cultura. També abordà l’estudi de l’activitat onírica.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Frases sàvies, Parella i família, Relacions Personals
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: